Αναζήτηση

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

  • Ø      Έλαβα ένα σχόλιο για την χθεσινή σφήνα αναφορικά με την απογοητευτική συμμετοχή αγροτών και κυρίως νέων στην ενημερωτική συζήτηση στις Βουκολιές. Το σχόλιο προέρχεται από τον blogger ΠΑ.ΝΙΚΟΣ (τον γνωρίζω αλλά σέβομαι το ότι δεν το υπέγραψε με ολόκληρο το όνομά του και δεν το δημοσιοποιώ)  και αναγράφει τα εξής :
  • Ø      « Είναι πολλοί εκείνοι οι νέοι, που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη. Άλλοι από ανάγκη και άλλοι επειδή το θέλουν. Που σίγουρα είναι και οι λιγότεροι. Σημασία όμως έχει, ότι δεν θέλουν την ανάπτυξη της μπουλντόζας, του πλαστικού γκαζόν, των σύγχρονων μεταλλικών παραγκών, των μπετονένιων ρεντρουμάδικων. Οι εγκρίσεις επιχορηγήσεων, μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ήταν και παραμένουν κατευθυνόμενες. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Αρκούσε και εξακολουθεί να αρκεί, να έχεις έναν καλό μελετητή-τεχνητό σύμβουλο, χωμένο πατόκορφα μέσα στα γραφειοκρατικά και πολιτικά πράγματα, για να πάρεις έγκριση. Ωραία λοιπόν πήρες την έγκριση, να τη κάνεις τι, χωρίς λεφτά, αν δεν έχεις να επενδύσεις ή δεν σου δίνουν οι τράπεζες δάνειο. Διότι πρέπει πρώτα να τα .. "ακουμπήσεις" και μετά από χρόνια και καιρούς, συνήθως λίγο πριν από εκλογές, να πάρεις ένα, ως έναντι ποσό.  Γνωρίζετε πόσοι νέοι άνθρωποι έχουν μείνει ξεκρέμαστοι και κινδύνεψαν να χάσουν τις περιουσίες τους;  Όλα αυτά πλέον είναι πολύ γνωστά, στα νέα παιδιά της υπαίθρου, που επιπλέον, γνωρίζουν πολύ καλά πότε μία εκδήλωση γίνεται για καθαρά επικοινωνιακούς σκοπούς και πότε όχι. Όπως επίσης γνωρίζουν πολύ καλά και τα προγράμματα που "τρέχουν", μέσα από το διαδίκτυο, στο οποίο έχουν πια πρόσβαση....»
  •       Μια παρατήρηση. Καλά όλα αυτά και δεν μπορώ να τα αμφισβητήσω. Αλλά γιατί δεν πάνε σε αυτές τις ενημερωτικές συναντήσεις έστω να τα πουν και μετά να φύγουν ; 

1 σχόλιο:

  1. Προφανώς για δύο λόγους:
    - έχουν κάτι άλλο σημαντικότερο να κάνουν εκείνη την ώρα,
    - δεν θέλουν να φέρουν σε δυσκολότερη θέση τους διοργανωτές και τους ομιλούντες....
    (Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά και για τη "διακριτικότητα". Ο κόσμος με έχει τούμπανο και εγώ κρυφό καμάρι. Που λέει ο λόγος!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή