Αναζήτηση

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΚΑΙ Η …ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

  • Ø      Ένα πολύ εύστοχο σχόλιο διάβασα στο blog του Κισαμίτη Ιωάννη Παπαδάκη “Σαν Δεν Ντρέπεσαι” αναφορικά με τους μετανάστες που προσπαθούν να ζήσουν στο Καστέλι και γενικότερα στην περιοχή της Κισάμου.
  • Ø      Αφού ο κ.Παπαδάκης καταγράφει τις καταγγελίες για επιθέσεις κατά μεταναστών που είχαν συμβεί το 2006 και 2008 και τις αντιδράσεις που είχαν ακολουθήσει από σχετικές ομάδες αλληλεγγύης επισημαίνει και τα εξής :
  • Ø      «Σήμερα, ακόμα και τώρα που δεν υπάρχουν πια δουλειές και οι ελιές σταμάτησαν, στην Κίσαμο διαμένουν σε άθλιες συνθήκες παραπάνω από 400 μετανάστες. 100 Σομαλοί και οι υπόλοιποι Ιρακινοί και Αφγανοί, Τυνήσιοι, Σύριοι κλπ. Η εκκλησία η οποία κατηγορήθηκε περισσότερο από όλους τους φορείς συνεχίζει το καθημερινό έργο της ταΐζοντας 70-80 από αυτούς, μάλιστα κατόρθωσε να ντύσει και να προσφέρει ρουχισμό στους περισσότερους, μιας και ο χειμώνας φέτος είναι πολύ βαρύς. 40 εισιτήρια προσέφερε και η ΑΝΕΚ με μεσολάβηση του κ. Καλαιτζάκη μέσω νομαρχίας, σε αυτούς που τα ζήτησαν για να φύγουν από την επαρχία μας και να ψάξουν καλύτερη τύχη στην πρωτεύουσα. Όμως η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη. Σε αυτό το σημείο αναρωτιέμαι, αλήθεια που είναι αυτές οι κοινωνικές μεταναστευτικές (υποστηρικτικές) ομάδες που τόσο εύκολα υιοθετούσαν τις παραπάνω ανώνυμες καταγγελίες εναντίον μας, γιατί αδιαφορούν σήμερα για την θλιβερή κατάσταση των μεταναστών, που είναι τώρα που χρειάζονται να βοηθήσουν ;»
  • Ø      Απλώς αναπαύονται στις δάφνες της κατάκτησης του δικαιώματος κάποιων μεταναστών για την παραμονή στην χώρα μας. Τώρα το πώς ζουν αυτοί οι μετανάστες, εάν δουλεύουν, εάν έχουν ένα πιάτο φαγητό ή ένα χοντρό ρούχο για τον Χειμώνα, αυτό φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Άλλωστε πρόκειται για πολιτικές κινήσεις υποστήριξης και όχι για…φιλανθρωπικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου