Αναζήτηση

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟΛΜΗ" ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Η ΤΟΛΜΗ» παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων της, της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων αλλά και του Εργατικού Κέντρου, άρχισε να υλοποιεί το σχέδιο απολύσεων που προ ημερών είχε ανακοινώσει. 
Χωρίς κανένα σχέδιο για την εξυγίανση και τη διάσωση της «ΤΟΛΜΗΣ» ο κ. Σπύρος Καλλέργης έδειξε την πόρτα της εξόδου σε τρία από τα πιο έμπειρα και παλαιότερα στελέχη της, δύο δημοσιογράφους και μία φωτοσυνθέτρια, απογυμνώνοντας το δημιουργικό τμήμα με εργαζόμενους που είχαν στηρίξει την εφημερίδα σε πολύ δύσκολες στιγμές της. 
Η Κατερίνα Μηναδάκη, ο Χαράλαμπος Λεοντάκης και η Ιωάννα Βιτσαξάκη, γονείς 5 παιδιών συνολικά, χάνουν τις δουλειές τους χωρίς οι ίδιοι να φταίνε επειδή το σχέδια του νεόκοπου ιδιοκτήτη της εφημερίδας, αποδείχτηκαν γράμμα κενό, λίγες ημέρες μετά την κοπή της πίτας της «ΤΟΛΜΗΣ» όπου δημόσια είχε εξαγγείλει περαιτέρω επενδύσεις στο χώρο των ΜΜΕ. 
Μάλιστα, δεν είχε το ανάστημα ούτε καν να αντικρύσει τους συναδέλφους και να τους εξηγήσει τα αίτια της απόλυσης αλλά αρκέστηκε να τους το κοινοποιήσει δια μέσου δικαστικού επιμελητή. 
Το Δ.Σ. ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει τις απολύσεις των συναδέλφων και κηρύσσει σήμερα 20 Φεβρουαρίου, ημέρα κοινοποίησης των απολύσεων, 24ωρη 
προειδοποιητική απεργία σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων της εφημερίδας. Παράλληλα ζητά από τον κ. Καλλέργη να τις ανακαλέσει. Τέλος καλεί όλους τους φορείς του Ηρακλείου, όλους όσοι κατά καιρούς έχουν βρει στήριξη στα αιτήματα, τις αγωνίες και τα προβλήματα τους από τις στήλες και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας, να συμπαρασταθούν στον αγώνα για εξυγίανση και εκσυγχρονισμό της εφημερίδας και να αθροίσουν τις φωνές τους στον αγώνα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου