Αναζήτηση

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.


  • Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας , όχι μόνο για το εάν αληθεύουν οι υποθέσεις διαφθοράς που ερευνώνται από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και από τον χρόνο που επελέγη για να γίνει το δημοσίευμα, αλλά και η «διαρροή» των πληροφοριών.
  • Γιατί μην μου πείτε πως είναι τυχαίο το δημοσίευμα να συμπίπτει με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη της υπόθεσης των Ζωνιανών. Και βέβαια θα ήταν αφελής όποιος δεν θα αντιλαμβανόταν πως οι σχετικές πληροφορίες προς τον Αθηναίο δημοσιογράφο, «διέρρευσαν» μέσα από ηγετικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ .
  • Όπως επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω πως είναι τυχαίο το ότι οι καταγγελίες αυτές έρχονται στην δημοσιότητα ενώ αναμένεται η αναβάθμιση του τμήματος ασφαλείας Χανίων σε Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και ενώ τα τελευταία , τουλάχιστον 2-3 χρόνια, έχουν αποκαλυφθεί πλείστες – όσες υποθέσεις ναρκωτικών και δεν έχουν μείνει σε χλωρό κλαρί, οι πάλαι ποτέ «προστάτες».
  • Τελικά τι συμβαίνει; Κάποιοι ορέγονται την καρέκλα της υποδιεύθυνσης ή κάποιοι έχουν ενοχληθεί από το ότι, έστω και με μικρή – αριθμητικά – δύναμη, το τμήμα ασφαλείας δουλεύει;
  • Σε ότι αφορά στην υπόθεση πως κάποιοι ανατίναξαν σχεδόν ένα ολόκληρο σπίτι επειδή εδέχοντο «πιέσεις» για να αγοράζουν …παξιμάδια, νομίζω πως αγγίζει τα όρια της γελοιότητας και μόνο κάποιοι από την Αθήνα που ακούν Χανιά και σκέφτονται τους «ντάκους» θα μπορούσαν να συλλάβουν τέτοιο μυθιστόρημα.
  • Προσωπικά λίγο με απασχολεί το αν οι ανώνυμες καταγγελίες με τις οποίες ξεκίνησαν οι έρευνες έγιναν λόγω «εσωτερικών» ξεκαθαρισμάτων λογαριασμών μεταξύ αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. (αν και κάτι τέτοιο δείχνει πως υπάρχει έντονο πρόβλημα στην αστυνομία).
  • Όμως με απασχολεί η «σιωπή» της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό γιατί δεν μιλάμε για πιθανή διαφθορά κάποιων υπαλλήλων μιας εταιρείας, αλλά για την ακεραιότητα και την τιμιότητα των ανθρώπων που τους πληρώνουμε όλοι για να μας εξασφαλίζουν την νομιμότητα.
  • Επομένως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να βγει και να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Ή να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες και τις έρευνες ή να διαψεύσει το δημοσίευμα. Και πάνω από όλα να δεσμευτεί για την ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα πορίσματα των ερευνών.
  • Όχι δηλαδή, σαν την υπόθεση των Ζωνιανών, που έναν ολόκληρο χρόνο μετά, ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει το πόρισμα της ΕΔΕ για το ποιοι αστυνομικοί έστειλαν τους συναδέλφους τους σαν πρόβατα σε σφαγή !!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου