Αναζήτηση

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ …ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΟΥΝΑ


  • Η οροσειρά των Λευκών ορέων αποτελεί ταυτόχρονα την ελπίδα αλλά και την κατάρα για το Νομό Χανίων. Αποτελεί την ανυπέρβλητη ομορφιά του τόπου μας , που εκτός από τα βουνά, τα φαράγγια και γενικότερα το φυσικό περιβάλλον, μας χαρίζει και το πολύτιμο νερό με το οποίο, είτε με τα χιόνια, είτε με τις βροχές γεμίζουν οι υπόγειοι υδροφορείς.
  • Όμως , ταυτόχρονα περιορίζονται δραματικά οι καμπίσιοι χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν. Είτε για κατοικίες, είτε για καλλιέργειες, είτε για επιχειρηματικές εγκαταστάσεις, είτε για τον τουρισμό, είτε για άλλες κοινωφελείς δράσεις.
  • Και μέσα σε αυτή την τόσο περιορισμένη γη, ψάχνουμε πότε για το που θα μετεγκατασταθεί το εργοστάσιο της ΔΕΗ της Ξυλοκαμάρας, πότε για το που θα χωροθετηθούν δεξαμενές υγρών καυσίμων και πότε για το που θα μπει η μια ή η άλλη βιομηχανία.
  • Και πώς να τα χωρέσεις όλα αυτά , όταν θέλουμε τους κάμπους για καλλιέργειες και τις παραθαλάσσιες περιοχές για τον τουρισμό. Έτσι κατανοητό το ότι το θέμα του χωροταξικού αντιμετωπίζεται, ούτε λίγο-ούτε πολύ, ως μια καυτή πατάτα την οποία ο ένας την πετάει στον άλλο. Η νυν Νομαρχιακή Αρχή από το ξεκίνημά της, έθεσε το θέμα της χωροταξικής τακτοποίησης ως θέμα πρώτης προτεραιότητας.
  • Δύσκολο και δυσεπίλυτο θέμα , που απαιτεί – όχι πολύ διάλογο – αλλά μεγάλη αποφασιστικότητα και τόλμη. Είπαμε. Η αξιοποιήσιμη γη είναι πολύ λίγη και οι υποψήφιοι πάρα πολλοί. Ότι και να γίνει κάποιοι θα ευχαριστηθούν και κάποιοι θα δυσαρεστηθούν. Όμως όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως εάν τώρα δεν μπει μια τάξη στο που γίνεται το ένα και που το άλλο, τότε όλοι θα είναι δυσαρεστημένοι.
  • Το γεγονός είναι πως οι δράσεις θα φέρνουν και αντι-δράσεις, αλλά έστω και έτσι, είναι προτιμότερο από την νέκρα, τον εφησυχασμό και τον θάνατο. Σε όλους τους τομείς. Και στην οικονομική ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος.
  • Και για να κλείσω τις σημερινές σφήνες με κάτι πιο αισιόδοξο. Σίγουρα πρέπει όλοι οι Χανιώτες να αισθάνονται υπερήφανοι που εκείνοι οι οποίοι συμμετείχαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία της 24ης Διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia ανέδειξαν την πόλη των Χανίων ως έναν από τους πέντε πιο αγαπημένους αστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.
  • Και επίσης, όλοι οι Χανιώτες και οι Κρητικοί πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που ένα ξενοδοχείο στην Γεωργιούπολη, το Pilot Beach Resort κέρδισε δύο βραβεία στον ιδιαίτερα αυστηρό διαγωνισμό του “Μορφέα”. Οι μυστικοί , πιστοποιημένοι επιθεωρητές το επέλεξαν ως ένα από τα πέντε καλύτερα παραθεριστικά ξενοδοχεία και ως το φιλικότερο ξενοδοχείο της χώρας για παιδιά.
  • Τέλος και με αφορμή την αποκάλυψη του φορτίου με τα όπλα, ένα μπράβο νομίζω αξίζει και στους τελωνειακούς εκεί στην Σούδα , οι οποίοι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αθόρυβα και ήρεμα, και παρά τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν έδειξαν πως υπάρχουν και κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους. Και αυτό μας αρκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου