Αναζήτηση

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

«ΕΛΑΦΟΝΗΣΙΑ ΜΠΛΟΦΑ» Ή ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ


  • Τελικά σε αυτόν τον τόπο δεν σ’ αφήνουν να «αγιάσεις». Μετά τα θερινά επεισόδια, είπα και εγώ να μην ασχοληθώ με το Ελαφονήσι, αλλά ήρθε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πελεκάνου για να φέρει τα πάνω κάτω. Τα όσα ειπώθηκαν, ή έστω μικρό τμήμα τους, μπορείτε να τα διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ του “ν.Κ.”. ; Όμως από την όλη υπόθεση προκύπτουν πολλά και εύλογα ερωτήματα.
  • Γιατί, ενώ εδώ και χρόνια, έχει τεθεί το θέμα της κατασκευής Νότιου Οδικού Άξονα από την Σούγια μέχρι το Στόμιο και στην συνέχεια μέχρι την Κίσαμο, η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Ελαφονησίου και το ΣΧΟΟΑΠ του Δ. Ινναχωρίου καταργούν τον εν λόγω δρόμο;
  • Γιατί το Σχέδιο Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης του Δ.Ινναχωρίου είναι πανομοιότυπο με την ΕΠΜ Ελαφονησίου σε ότι αφορά στο επίμαχο τμήμα , ενώ αντιθέτως προβλέπει τεράστια ανάπτυξη στο τμήμα από Στόμιο μέχρι Λειβάδια ;
  • Είναι άσχετο με τα παραπάνω το ότι ενώ μπλοκάρεται κάθε είδους πρόσβαση και κάθε είδους ανάπτυξη του Δήμου Πελεκάνου στο τμήμα από Κριό μέχρι Ελαφονήσι, την ίδια ώρα ο Δ.Ινναχωρίου όχι μόνο διαθέτει τον δρόμο πρόσβασης στην κεντρική παραλία του Ελαφονησίου, αλλά επιπλέον κατασκεύασε καινούργιο δρόμο 8 – 9 μέτρων πλάτους από το Στόμιο προς Λιβάδεια ;
  • Και είναι τυχαίο που η εν λόγω περιοχή του Δ.Ινναχωρίου προβλέπεται να αναπτυχθεί μέσω του ΣΧΟΟΑΠ ενώ , ειδικά, εάν θεσμοθετηθεί η ΕΠΜ για το Ελαφονήσι θα είναι και η πλησιέστερη περιοχή για ξενοδοχεία κλπ παραθεριστικά καταλύματα (με δεδομένο το ότι ο Δ.Πελεκάνου δεν θα μπορεί να έχει ανάλογο δρόμο μέχρι το Ελαφονήσι).
  • Είναι τυχαίο, το ότι ενώ καλοκαιριάτικα διάφοροι τσακωνόμαστε για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο για το Ελαφονήσι, στον Δ. Ινναχωρίου προχωρούσαν την μελέτη του ΣΧΟΟΑΠ που αφενός προβλέπει όλα τα παραπάνω και αφετέρου «κλέβει» από τον Δ.Πελεκάνου το «φιλέτο» της κεντρικής παραλίας του Ελαφονησίου το οποίο εμοιράζοντο εξ ίσου οι δύο δήμοι βάση και δικαστικών αποφάσεων ;
  • Δεν θα αναφερθώ στα όσα ειπώθηκαν στο ΔΣ Πελεκάνου για σκάνδαλα και εμπλοκή υπηρεσιών, καθώς το θέμα φαίνεται πως έχει ακόμη πολύ ζουμί. Και δεν γνωρίζω εάν θα βρεθεί κάποιος Εισαγγελέας ή κάποιος δημοσιογράφος να ερευνήσει τα συμβόλαια που έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια σε ακίνητα που αφορούν στην περιοχή από Στόμιο μέχρι Λειβάδια.
  • Όμως όλα δείχνουν πως ενώ οι κότες κακάριζαν στο Ελαφονήσι , πήγαν αλλού να γεννήσουν τα αυγά τους που μάλιστα ίσως να αποδειχθούν και χρυσά.
  • Ή για να το πω διαφορετικά, φαίνεται πως ο καυγάς γινόταν για το πάπλωμα και στην συγκεκριμένη περίπτωση κάποιοι ως πάπλωμα δεν εννοούν το Ελαφονήσι, αλλά μια κοντινή περιοχή, στην οποία μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απολύτως τίποτε , ενώ βάση του ΣΧΟΟΑΠ προβλέπεται να δημιουργηθούν οικισμοί και τουριστική ανάπτυξη.
  • Και βέβαια, σε ότι αφορά στην ανάπτυξη του Δ. Ινναχωρίου, πολύ καλά κάνουν. Όμως δεν έχουν κανένα ηθικό ή νόμιμο δικαίωμα , με την πρόφαση της προστασίας του περιβάλλοντος, να παρεμποδίζουν την ανάπτυξη των άλλων κατοίκων του Νότου για να καρπωθούν αυτοί και μόνο όλα τα οφέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου