Αναζήτηση

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ…ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ


  • Όσοι (ξένοι) βρέθηκαν στην δημόσια παρουσίαση της επιτροπής που αξιολογεί την ασφάλεια των δρόμων στην Ευρώπη θα σχημάτισαν την εντύπωση πως στην Ελλάδα, στην Κρήτη, στα Χανιά, έχει λυθεί το θέμα της οδικής ασφάλειας και πως οι τοπικοί παράγοντες και εμπλεκόμενοι στο θέμα της ασφάλειας των δρόμων, δεν έχουν να μάθουν τίποτε από τα όσα γίνονται στις άλλες χώρες της Ευρώπης.
  • Καθώς βρέθηκα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με ντροπή διαπίστωσα ότι μεταξύ των 30-40 ακροατών, οι μόνοι Έλληνες που παρακολουθούσαν τους ομιλητές να μεταφέρουν τις οδηγικές εμπειρίες από άλλες χώρες, ήμουν εγώ, η πρόεδρος του Ινστιτούτου οδικής ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” και ένας ακόμη από την Αθήνα.
  • Κρίμα γιατί κάποιοι “ξερόλες” στην Κρήτη, θα είχαν πολλά να επωφεληθούν για το πώς ασχολούνται με την δημιουργία ασφαλών δρόμων στην υπόλοιπη Ευρώπη και για το πώς εκπαιδεύονται εκεί οι οδηγοί ή για το πώς προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
  • Και επειδή και στην επίσημη έναρξη του διεθνούς συμποσίου για την οδική ασφάλεια οι τοπικοί παρευρισκόμενοι ήταν ελάχιστοι, τουλάχιστον τώρα οι ξένοι θα ξέρουν έναν ακόμη λόγο για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη στο θέμα των τροχαίων ατυχημάτων.
  • Οι Έλληνες που είναι αρμόδιοι για την οδική ασφάλεια, την εκπαίδευση των οδηγών, την κατασκευή και συντήρηση των δρόμων, τα γνωρίζουν όλα καλύτερα και δεν χρειάζονται μαθήματα ή συνεργασία με τους «βάρβαρους» Ευρωπαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου