Αναζήτηση

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

  • Εάν κάποιοι θεωρούν ως μικρό το κακό πως μόνο η πόλη των Χανίων εμφανίζεται στα βραβεία της Philoxenia 2008 ως αγαπημένος αστικός προορισμός και απουσιάζουν οι Κρητικές παραλίες και παραθαλάσσιες περιοχές, τους υπενθυμίζω ότι αυτές οι διοργανώσεις έχουν διεθνή απήχηση. Και επομένως , μέσω των διεθνών μέσων ενημέρωσης και όχι μόνο, οι περιοχές που βραβεύονται έχουν και σχετική προβολή.
  • Και εάν με ρωτήσετε και τι τρέχει, θα σας απαντήσω πως , σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, το 2009 θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν όλοι οι ενασχολούμενοι με τον τουρισμό και όχι μόνο. Ή μάλλον, δεν θα τρέχουν καθόλου. Απλά θα κάθονται και θα σκοτώνουν μύγες.
  • Και αυτό γιατί τα μέχρι τώρα μηνύματα από τους «καρχαρίες» μεγάλους tour operators κάνουν λόγο για μειωμένες έως και 50% κρατήσεις πτήσεων τσάρτερ προς τις Νότιες χώρες της Ευρώπης (και στην Ελλάδα) και για διοχέτευση των τουριστών προς φθηνότερους προορισμούς, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο και η Τυνησία.
  • Η διαφορά των συγκεκριμένων Μεσογειακών τουριστικών προορισμών, δεν είναι μόνο οι πιο φθηνές υπηρεσίες, είναι και το ότι οι συναλλαγές γίνονται με δολάρια και όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, τις ευνοούν δραματικά σε σύγκριση με την Ελλάδα.
  • Και επειδή στην Δυτική Κρήτη εκτιμάται πως το 90% των καλοκαιρινών ξένων επισκεπτών έρχεται με πτήσεις τσάρτερ, η είδηση των μειωμένων έως και 50% κρατήσεων από τους tour operators θα έπρεπε να είχε θέσει σε συναγερμό όλους τους φορείς που σχετίζονται με τον τουρισμό και την τουριστική προβολή.
  • Καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει καθώς έχει ήδη ξεκινήσει ο προγραμματισμός των Ευρωπαίων και οι τουριστικοί πράκτορες κλείνουν ήδη τα πακέτα. Άραγε θα υπάρξουν άμεσα κάποιες συντονισμένες κινήσεις από τον τουριστικό προορισμό που λέγεται Κρήτη, ή θα ακολουθηθεί η πεπατημένη παλαιότερων ετών με συγκρατημένη διαφημιστική δαπάνη, με ισχνή ή μάλλον χλωμή συμμετοχή σε εκθέσεις και με το να ρίχνουν τις ευθύνες στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, στους δρόμους, στα πεζοδρόμια, στον κακό μας τον καιρό;
  • Άραγε θα αποφασίσουν κάποιοι να κινηθούν δυναμικά ή θα μείνουμε με εκείνους που – παραγνωρίζοντας – το ότι οι επισκέπτες στα Χανιά έρχονται με οργανωμένες πτήσεις, αυτοί ασχολούνται με το τι πλοία υπάρχουν στην Σούδα.
  • Με την ευκαιρία. Είναι αλήθεια αυτό που άκουσα , πως πέρυσι η ΑΝΕΚ είχε ζητήσει προσφορές από ξενοδόχους των Χανίων προκειμένου να δημιουργήσει πακέτα προσφορών που να συμπεριλαμβάνουν μεταφορά και διαμονή και όλοι ζητούσαν από 100 ευρώ και πάνω την βραδιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου