Αναζήτηση

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ΜΟΡΟ ΚΑΙ Ο …ΓΕΡΑΝΟΣ

  • Δεν ξέρω εάν σας αρέσει η εικόνα του βιομηχανικού σιδερένιου γερανού μπροστά από το υπό αποκατάσταση Νεώριο του Μόρο, όμως γνωρίζω ότι εάν μπορούσε - ο Βενετός αξιωματούχος το όνομα του οποίου πήρε το νεώριο – θα σηκωνόταν από τον τάφο του και θα έπαιρνε στο κηνύγι εκείνους που είχαν την φαεινή ιδέα να φυτέψουν τον γερανό στην άκρη της Ανατολικής λεκάνης του παλιού λιμανιού των Χανίων.
  • Δηλαδή ακριβώς εκεί απ’όπου ξεκινά ο λιμενοβραχίονας , ένα από τα πλέον επισκέψιμα σημεία του παλιού λιμανιού και επιπλέον το καλύτερο σημείο για να έχεις μια συνολική εικόνα του πανέμορφου ιστορικού και διατηρητέου μνημείου των Χανίων.
  • Εκείνο που δεν πολυκατάλαβα ήταν η αναφορά του Άρη του αντιδήμαρχου, πως δεν μπορεί να απομακρυνθεί άμεσα ο γερανός διότι το Λιμενικό Ταμείο Ν.Χανίων έχει – λέει – κάποιο πρόβλημα λόγω του προγράμματος με το οποίο φυτεύτηκε ο γερανός.
  • Δηλαδή, θα ολοκληρωθεί το νεώριο του Μόρο (κόστους 700.000 ευρώ) και θα αποτελέσει μια καταπληκτική ενότητα ως ιστιοπλοϊκό κέντρο μαζί με το διπλανό νεώριο-καρνάγιο και το επόμενο νεώριο-έκθεση αρχαίας ναυπηγικής και όλα αυτά θα έχουν φάτσα-κάρτα το σιδερένιο έκτρωμα;
  • Όπως είδα ο γερανός στηρίζεται σε ορισμένα μπουλόνια στο τσιμέντο της προβλήτας. Καλά θα κάνουν εκείνοι που τον φύτεψαν εκεί, να πάνε να τον ξεριζώσουν άμεσα γιατί δεν θέλει και πολύ να τον δουν κάποια ημέρα μέσα στα νερά του λιμανιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου