Αναζήτηση

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΤΙΜΗ…ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ


  • Έξαλλοι έχουν γίνει για άλλη μια φορά οι βενζινοπώλες βλέποντας πως κάποιοι – για πολλοστή φορά – προσπαθούν να τους πετάξουν το μπαλάκι για την τεράστια κερδοσκοπία η οποία – επίσης για πολλοστή φορά – εφαρμόζεται στον κλάδο των υγρών καυσίμων.
  • Έξαλλοι όμως θα έπρεπε να είναι πρωτίστως οι καταναλωτές, που ως συνήθως, είναι εκείνοι που πληρώνουν τον …βαρκάρη. Γιατί οι βενζινοπώλες έχουν την δυνατότητα να περνούν στην κατανάλωση τις αυξήσεις που βάζουν οι εταιρείες, όμως όλοι εμείς τι κάνουμε;
  • Απολύτως τίποτε και ως πρόβατα που οδηγούνται στα σφαγεία, μπαίνουμε στην σειρά στις αντλίες και πληρώνουμε τα κερατιάτικα ορισμένων που κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος μας.
  • Και βέβαια φαντάζει τουλάχιστον αστείος ή έστω γελοίος ο ισχυρισμός του big boss των Ελληνικών Πετρελαίων πως οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα επηρεάζονται από τις τιμές των Αμερικανικών διυλιστηρίων. (Μήπως ο άνθρωπος νομίζει πως ζει στην Florida;)
  • Επίσης απαράδεκτη είναι και η στάση του υπουργείου της Ανάπτυξης το οποίο εκτός από το να μας ενημερώνει για τις τιμές στα πρατήρια, δεν κάνει απολύτως τίποτε για να σταματήσει αυτό το όργιο της κερδοσκοπίας από τις εταιρείες και όχι μόνο.
  • Όμως απαράδεκτο είναι και το ότι εξακολουθεί να υπάρχει στα Χανιά, αλλά και στην Κρήτη γενικότερα ένα ολιγοπώλιο ελάχιστων εταιρειών οι οποίες ελέγχουν την πλειοψηφία της αγοράς (και των τιμών βεβαίως – βεβαίως).
  • Και μπορεί χθες αναφερόμενος στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης στην Ζάκυνθο να παρέλειψα το ένα ευρώ και να αναφέρθηκα μόνο στα λεπτά (θεωρώντας πως τα αυτονόητα παραλείπονται) , αλλά η ουσία μένει και την επαναλαμβάνω. Σε ένα νησί 40 χιλ κατοίκων υπάρχουν 6-7 εταιρείες με πάνω από δέκα πρατήρια και με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός τους να κρατά τις τιμές ελάχιστα πάνω από τις τιμές που υπάρχουν στην Αθήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου