Αναζήτηση

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ…

  • Για πολλοστή φορά κάθισαν στο ίδιο τραπέζι συσκέψεων οι Δήμαρχοι Χανίων, Ακρωτηρίου, Σούδας, Ελ.Βενιζέλου και Θερίσου. Όχι για να συζητήσουν το θέμα των συνενώσεων και της διοικητικής μεταρρύθμισης, αλλά για να συνυπογράψουν την σύμβαση με το αστικό ΚΤΕΛ, καθώς και οι πέντε συμμετέχουν στο πρόγραμμα επέκτασης των δρομολογίων των λεωφορείων.
  • Άλλωστε στο ίδιο τραπέζι είχαν καθίσει και για την κατασκευή και επέκταση των δικτύων αποχέτευσης, έργο το οποίο προχωρά προς όφελος των χιλιάδων κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος.
  • Όμως στο ίδιο τραπέζι είχαν καθίσει και για το κοινό γενικό πολεοδομικό σχέδιο, ασχέτως με το εάν ο ένας από αυτούς (του Ακρωτηρίου) τελικά έκανε νερά. Ποιος ξέρει ίσως να είναι προσωρινά και αυτά.
  • Θα μου πείτε. Αφού κάθονται στο ίδιο τραπέζι για μια σειρά από κοινά θέματα, γιατί διαφωνούν στο να συνενωθούν εις Δήμον έναν; Μάλλον σκέφτονται πως είναι άλλο πράγμα να συνεργάζεσαι για έναν κοινό σκοπό και άλλο να συγχωνευτείς. Ή για να το θέσω διαφορετικά, αλλιώς είναι όταν συγκατοικείς και αλλιώς όταν παντρευτείς.

1 σχόλιο:

  1. Είναι απορίας άξιον γιατί όλοι οι δήμαρχοι των προαστιακών δήμων (δε καταλαβαίνω γιατί στα Χανιά τους αποκαλούν περιαστικούς) διαφωνούν στον Καποδίστρια 2. Υποθέτω ότι έχει κάνει με καρέκλες και οφίτσια παραβλέποντας ότι για να υπάρξει ανάπτυξη χρειάζονται οικονομίες και πληθυσμοί κλίμακος. Μάλλον η λύση είναι να κόψουν τους παλαιούς καποδιστριακούς δήμους, και να δημιουργήσουν ένα πραγματικό αστικό δήμο που θα περιλαμβάνει Κουνουπιδιανά, Κορακιές, Γαλατά Δαράτσο, Βαμβακόπουλο, Περιβόλια, Κόκκινο Μετόχι, Πασακάκι,Σούδα, και Ξυλοκαμάρα και ας αφήσουν τους υπόλοιπους να βαυκαλίζονται. Άλλωστε αν ρωτήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών θα σου πουν ότι μένου Χανιά και όχι στο συγκεκριμένο μέρος που οι περισσότεροι μετακόμισαν την τελευταία 20ετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή