Αναζήτηση

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΣΤΑ …ΥΓΡΑ


  • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι προσπαθούν να τα παρουσιάζουν όλα ρόδινα ενώ δεν είναι. Γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου, ή πως μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη τρεις και τον τσακώσαμε.
  • Και στην συγκεκριμένη περίπτωση με τα στραγγίσματα από τους ΧΥΤΑ της ΔΕΔΙΣΑ, έπρεπε να ψοφήσουν κάποια πρόβατα για να αποκαλυφθούν τα εξής : 1) Υπάρχει πρόβλημα με υγρά απόβλητα που μέσω της τάφρου ομβρίων πηγαίνουν έξω από τις εγκαταστάσεις και στην θάλασσα. 2) Ο βιολογικός καθαρισμός των υγρών αποβλήτων του ΧΥΤΑ δεν λειτούργησε ολόκληρο το καλοκαίρι. 3) Το εργοστάσιο ανακύκλωσης και κομποστοποίησης λειτουργεί – ακόμη – χωρίς άδεια. Και όλα αυτά σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΔΕΔΙΣΑ.
  • Ερώτημα πρώτο. Εάν δεχθούμε πως ο βιολογικός λειτουργεί, αλλά δεν λειτούργησε το καλοκαίρι. Τι έγιναν όλους αυτούς τους μήνες τα υγρά απόβλητα από τα σκουπίδια που θάβονται κάτω από χώμα στους ΧΥΤΑ; Και μην μας πείτε πως εξατμίστηκαν γιατί θα εξατμιστεί και κάθε αξιοπιστία.
  • Ερώτημα δεύτερο. Τι είδους βιολογικός καθαρισμός είναι αυτός που μπορεί την μια να λειτουργεί και την άλλη να μην λειτουργεί; Γιατί απ’ότι γνωρίζω, ένας βιολογικός πρέπει να λειτουργεί διαρκώς για να μπορούν να αναπτύσσονται και να ζουν τα βακτηρίδια που επεξεργάζονται τα υγρά απόβλητα.
  • Ερώτημα τρίτο. Η άδεια λειτουργίας οφείλει και είναι , μια από τις πρώτες προϋποθέσεις κάθε επιχείρησης και ειδικά όταν μιλάμε για διαχείριση θεμάτων του περιβάλλοντος. Τι συμβαίνει με το εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ και δεν μπορεί να πάρει μια άδεια λειτουργίας αφού όλα λειτουργούν άψογα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου