Αναζήτηση

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ. Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η …ΝΤΟΡΑ



  • Υπό την σκιά του φημολογούμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης ξεκίνησε η σύσκεψη στην Νομαρχία Χανίων για την προετοιμασία της συνάντησης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν για το εάν θα είναι υπουργός ο Αλέξανδρος την επόμενη εβδομάδα που θα επιδιωχθεί η συνάντηση στην Αθήνα.
  • Όμως όλοι παράβλεψαν την απουσία από την Ελλάδα της Υπουργού Εξωτερικών η οποία ήταν στην Γαλλία και από σήμερα μέχρι το επόμενο Σάββατο 27/9 θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη για τις εργασίες της ΓΣ του ΟΗΕ , ενώ θα έχει και φορτωμένο πρόγραμμα συναντήσεων.
  • Σύμφωνα όμως με την σχετική φημολογία, εάν το όνομα της υπουργού εξωτερικών συμπεριλαμβάνεται στον ανασχηματισμό, αυτός δεν μπορεί να γίνει πριν την επιστροφή της. Έτσι όλοι μπορούν να είναι ήσυχοι μέχρι την Κυριακή 28/9. Εάν όχι, τότε μπορεί να γίνει και άμεσα. Ίδωμεν.
  • Άλλωστε σε ότι αφορά στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είναι η πρώτη φορά που οι Χανιώτες συναντούνται με υπουργό του θέτουν τα ζητήματα και μετά από λίγο αυτός αντικαθίσταται. Υπενθυμίζω πως αυτό είχε γίνει με τον Σάββα, τον Σεπτέμβρη του 2004. Το πρωί είχε συναντηθεί με τους Χανιώτες και μέχρι το βράδυ είχε παραιτηθεί μετά την υπόθεση της μετεγγραφής του γιου του.
  • Πάντως η σύσκεψη για τα αγροτικά θέματα των Χανίων – με μια εξαίρεση – έγινε με απόλυτη σύμπνοια και – σπάνιο αυτό – χωρίς προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης από όλες τις πλευρές. Ήταν ένα καταπληκτικό παράδειγμα για το πώς οι εκπρόσωποί μας στην Βουλή , η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και οι αγροτικοί φορείς, μπορούν να παραμερίσουν τις ιδεολογικές και πολιτικές τους διαφορές και να συζητήσουν με μοναδικό στόχο το κοινό συμφέρον του τόπου.
  • Στο μεταξύ μεγάλη Νατοϊκή άσκηση αναμένεται να γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Κρήτης και μάλιστα οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτή θα συμμετέχουν αρκετές χιλιάδες στρατιωτών. Και εάν αναρωτιέστε με τι θα τρέφονται όλοι αυτοί, σας ενημερώνω πως ο βασικός όγκος των προμηθειών θα μεταφερθεί με δεκάδες κοντέινερ από μια Ισπανική και μια Ιταλική εταιρεία, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μανόλης της Νομαρχίας, από τα Χανιά θα πάρουν λίγες…παλέτες.
  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα που ενισχύει την πρόταση του Στέλιου για να «υποχρεωθούν» οι Αμερικάνοι να προμηθεύονται τα τρόφιμά τους από τον τόπο που τους «φιλοξενεί». Όσον αφορά στους ξενοδόχους που προσφέρουν τα βουτυράκια Δανίας και τον «χυμό» - παγοκολώνα Αργεντινής τι να πει κανείς. Εάν δεν μπορούν να καταλάβουν οι ίδιοι πως ρεζιλεύονται στους επισκέπτες δίνοντάς τους εκείνα που βρίσκουν και στον τόπο τους, τότε ίσως να υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να προτιμήσουν τα τοπικά προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου