Αναζήτηση

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΙΟ ΚΑΛΗ Η ΜΟΝΑΞΙΑΑΑΑ


  • Και ενώ οι περισσότεροι Δήμοι συμφωνούν με την συνένωσή τους, στον ένα ή στον άλλο βαθμό και θέτουν διάφορες προϋποθέσεις, εκεί στον Δήμο Ακρωτηρίου, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να συστήσουν χορωδία ξεκινώντας μάλιστα τις πρόβες με το γνωστό παλαιό άσμα «ποιο καλή η μοναξιά».
  • Τουλάχιστον αυτοί δεν έχουν να «τρώγονται» για το που θα γίνει η έδρα του νέου Δήμου, όπως φαίνεται πως θα συμβεί στο Σέλινο και στον Αποκόρωνα. Και όχι μόνο.
  • Πάντως εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω (ρητορικό το ερώτημα) είναι το τι έχει ο Δήμος Χανίων και κανείς δεν θέλει να συνενωθεί μαζί του. Όλοι οι περιαστικοί δήμοι φαίνεται πως τον αποφεύγουν όπως «ο διάβολος το λιβάνι».
  • Εξαίρεση, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ο Γιάννης της Σούδας, ο οποίος φαίνεται πως άλλαξε ρότα, όπως και άλλοι «πράσινοι» αυτοδιοικητικοί μετά την ομιλία του Γιωργάκη από την Θεσσαλονίκη. Εκεί που είχαν ξεκινήσει τις συζητήσεις και κάνανε οι άνθρωποι τα σχέδιά τους για το μέλλον της…καρέκλας των νέων δήμων, έρχεται ο Γιώργος και τινάζει στον αέρα τα σχέδια βάζοντας «πάγο» στις σχετικές διαβουλεύσεις.
  • Και για όσους αναρωτιούνται, γιατί ασχολιέμαι τόσο πολύ με το τι θα γίνει με την αυτοδιοίκηση τους ενημερώνω ότι : Η αυτοδιοίκηση αφορά άμεσα όλους τους πολίτες και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολοένα και περισσότερες κρατικές αρμοδιότητες θα περνούν στη τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Και σε τελευταία ανάλυση δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους το σε ποιόν Δήμο θα ανήκουμε, υπό ποιες προϋποθέσεις και από ποιους θα αποτελείται;
  • Και μια που αναφέρομαι σε Δήμους, δράττομαι της ευκαιρίας να διορθώσω το λάθος που έγινε στην στήλη του Σαββάτου, όπου στα 2000 στρέμματα του Ακρωτηρίου που θέλει να ενοικιάσει η μονή Γουβερνέτου για ηλιοθερμικό εργοστάσιο, προστέθηκε ένα μηδενικό. Και επειδή είχα συσχετίσει την υπόθεση με την επικαιρότητα του Βατοπεδίου, να προσθέσω πως ήδη σχεδόν όλα τα εθνικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης από την Αθήνα «ψάχνουν» το θέμα στο Ακρωτήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου