Αναζήτηση

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ


  • Αρχικά το «παραμύθι» μιλούσε για την ίδρυση μεταβατικής έδρας του Εφετείου Κρήτης στο Ηράκλειο. «Δεν θέλουμε το Εφετείο. Απλά θέλουμε να έρχονται κάποιοι δικαστές του Εφετείου για να εκδικάζουν εδώ τις υποθέσεις, έλεγαν οι δικηγόροι του Ηρακλείου. Όμως οι μάσκες έπεσαν και τώρα αποκαλύφθηκε η αλήθεια. «Θέλουμε την ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης»
  • Και επειδή παρακολουθώ, δημοσιογραφικά, εδώ και πολλά χρόνια το θέμα αναρωτιέμαι. Γιατί οι φορείς των Χανίων με μπροστάρηδες τους δικηγόρους μένουν απλά και μόνο στην «άρνηση» της διάσπασης του Εφετείου Κρήτης;
  • Γιατί δεν ζητούν εδώ και τώρα, την ίδρυση στα Χανιά (ή στο Ρέθυμνο), ΕΛΓΑ Δυτικής Κρήτης, ΟΠΕΚΕΠΕ Δυτικής Κρήτης, ΕΟΤ Δυτικής Κρήτης, ΟΤΕ Δυτικής Κρήτης, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Δυτικής Κρήτης, ΣΔΟΕ (ή όπως αλλιώς έχει μετονομαστεί) Δυτικής Κρήτης , Λιμεναρχείο Δυτικής Κρήτης, Πυροσβεστική υπηρεσία Δυτικής Κρήτης (οι αντίστοιχοι περιφερειάρχες έχουν έδρα το Ηράκλειο);
  • Σε τελευταία ανάλυση ας μείνει στο Ηράκλειο η έδρα της Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης και στα Χανιά η έδρα του Εφετείου Κρήτης.
  • Θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο , όντως θα εφαρμοστεί ο συγκρητισμός στην πράξη και όχι με την μέθοδο του Καραγκιόζη που εφαρμόζουν στο Ηράκλειο, δηλαδή τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας δικά μας.
  • Σε ότι αφορά το ότι για πολλοστή φορά κάποιοι Ηρακλειώτες «ανακάλυψαν» πως για «όλα φταίει ο επίτιμος» , τι να πω. Η λέξη ντροπή θα είναι λίγη και για τον πανελλαδικό διασυρμό της Κρήτης με το δυσφημιστικό spot που είχαν το θράσος να δώσουν στην δημοσιότητα και μάλιστα μέσα από την κρατική τηλεόραση.
  • Και ας μην ξεχνούν εκεί στο μέγαρο της Αγίας Παρασκευής πως τους πληρώνουν όλοι οι πολίτες , θέλουν δεν θέλουν. Και είναι το λιγότερο , ποταπό και ανήθικο, να αναμεταδίδουν spot που διχάζουν ένα ολόκληρο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου