Αναζήτηση

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ …ΧΑΖΟΥΣ;


  • Δεν ξέρω εάν ο τρόπος της κοπέλας στην φωτογραφία είναι ο σωστός για να προσέχουν οι οδηγοί τις πινακίδες με τα ανώτατα όρια ταχύτητας. Ίσως να προσέξουν κάποια άλλα «όρη» και να έχουμε περισσότερα ατυχήματα.
  • Όμως ξέρω την απάντηση που μου είχε δώσει κάποτε ένας αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, όταν του είχα κάνει την παρατήρηση : «Μα καλά, όταν βάζετε σαν όριο την ταχύτητα των 40 χιλιομέτρων την ώρα, είναι δυνατόν ένα σημερινό αυτοκίνητο και ένας σημερινός οδηγός να τηρήσει αυτή την ταχύτητα;» Η απάντησή του λοιπόν ήταν απλή και αφοπλιστική : «Εμείς καθορίζουμε τα ανώτατα όρια ταχύτητας, όχι από τα πόσα κυβικά είναι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, ούτε από την ηλικία των οδηγών, αλλά βάση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο συγκεκριμένος δρόμος σε συνδυασμό βέβαια με το εάν περνά από κατοικημένες περιοχές ή όχι».
  • Και όπως έχω επανειλημμένως γράψει από αυτήν εδώ την στήλη, η κατάσταση του οδικού δικτύου και στην Κρήτη είναι άθλια. Αυτό το γνωρίζουν και όλοι οι οδηγοί, σύμφωνα με τις καταγγελίες που συνεχώς δέχονται οι δημοσιογράφοι. Τότε γιατί σχεδόν όλοι σε έναν δρόμο που είναι ασφαλής μόνο μέχρι 40-50 χιλιόμετρα , οδηγούν με 70 και 100 χιλιόμετρα την ώρα; Κάθε είδους απάντηση θα γίνει δεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου