Αναζήτηση

Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ;

  • Επειδή κουράστηκα εδώ και 18 χρόνια να ακούω τα ίδια και τα ίδια, για μένα τα ψέματα τέλειωσαν. Η φωτογραφία είναι από το σημείο της ΝΕΑΣ Εθνικής Οδού Χανίων – Κισάμου όπου πρόσφατα σκοτώθηκαν τρεις νέοι άνθρωποι. Ο χώρος δεν επαρκεί, αλλά υπάρχουν αντίστοιχες φωτογραφίες και από αρκετά άλλα σημεία της ΝΕΑΣ Εθνικής Οδού. Και ρωτώ εκείνους που είναι αντίθετοι στην πρόταση του Γρηγόρη των Χανίων και υπερασπίζονται την τμηματική και μπαλωματική ανακατασκευή μόνο ορισμένων κακών και παλαιών τμημάτων του δρόμου.
  • Τι θα γίνει κύριοι «φωστήρες» με αυτά τα τμήματα – καρμανιόλες στην ΝΕΑ Εθνική οδό εάν τελικά περάσει η δική σας ξεροκεφαλιά; Τι θα πείτε στους γονείς των παιδιών που σκοτώθηκαν, σκοτώνονται και θα σκοτωθούν; «Ξέρετε, τώρα φτιάχνονται τα άλλα τμήματα που είναι παλαιότερης κατασκευής και όταν τελειώσουν θα κάνουμε μελέτες και για αυτά;» Ή, όπως είθισται, θα αρχίσετε και πάλι να ρίχνετε τις ευθύνες δεξιά και αριστερά και κυρίως προς τον εκάστοτε υπουργό;
  • Λοιπόν. Κάποια στιγμή το παραμύθι με τις μελέτες και τις χοντρές κονόμες ορισμένων από μελέτες ακόμη και για το που θα κατασκευαστεί ένα αποχωρητήριο πρέπει να πάρει τέλος. Αρνούμαι να πληρώσω κερατιάτικες μελέτες για να κυκλοφορώ σε 10 χιλιόμετρα καλά και σε 10 χιλιόμετρα σκοτώστρα. Απαιτώ μια ολοκληρωμένη μελέτη και ένα έργο για ολόκληρο τον ΒΟΑΚ από το Καστέλι μέχρι την Σητεία και ας μπω και εγώ στο κλαμπ των εκατομμυρίων «χαζών» της Ελλάδας και της Ευρώπης που πληρώνουν διόδια.
  • Αρκεί, όταν θα αρχίσει να κυκλοφορεί ο γιος μου στην Εθνική οδό, να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου