Αναζήτηση

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΣΤΟ «ΨΥΓΕΙΟ» Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2

  • Στο «ψυγείο» αποφάσισε να βάλει η ΚΕΔΚΕ τις προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις συνενώσεις των Δήμων, έως ότου – λένε – εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τα οικονομικά των Δήμων. Μόνο που όλοι γνωρίζουν πως όταν βγει κάτι από την ψύξη και επανατοποθετηθεί σε αυτή, χαλάει. Και η υπόθεση «χάλασε» όταν εστάλησαν με CD οι προτάσεις στους Δημάρχους – μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ και κάποιοι, φρόντισαν να διαρρεύσουν αρχικά σε φίλα προσκείμενα ΜΜΕ, ενώ βέβαια στην συνέχεια πήραν «φωτιά» όλοι.
  • Και βέβαια , οι πληροφορίες για την Κρήτη λένε πως οι προτάσεις διέρρευσαν ,εξ Ανατολών και όταν «άναψαν» τα τηλέφωνα των μελών του ΔΣ, ο Κυριάκος των Χανίων ήταν από τους ελάχιστους που έμεινε «βράχος». Αλλά τι να κάνει ένας. Η πρόταση δημοσιοποιήθηκε και τώρα, ότι και να λέει η ΚΕΔΚΕ, οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει.
  • Βέβαια δεν λείπουν και οι καχύποπτοι που ψυλλιάζονται πως η «διαρροή», ειδικά στην Αθήνα, έγινε επίτηδες για να μετρηθούν οι αντιδράσεις. Όμως ας δείξουμε εμπιστοσύνη και επειδή το θέμα δεν αφορά κάποιους Δημάρχους, αλλά πρωτίστως όλους εμάς τους πολίτες-δημότες, ας ενδιαφερθούμε λίγο περισσότερο, καθώς το δικό μας μέλλον σχεδιάζεται και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούμε.
  • Όπως μου είπε κάποιος , εν είδη απειλής. Το ξέρεις πως εάν γίνει η πρόταση του Ινστιτούτου δεν θα είσαι Ακρωτηριανός, αλλά Χανιώτης ; Το θέμα είναι να παραμείνουμε άνθρωποι, όπως και να λέγεται ο Δήμος στον οποίο κατοικούμε, του απάντησα. Και νομίζω πως σε αυτό ουδείς πρέπει να διαφωνεί. Όμως το να γίνει όλος αυτός ο θόρυβος απλά και μόνο για να συνενωθούν κάποιοι Δήμοι, θεωρώ ότι θα είναι ένα τεράστιο και τραγικό λάθος.
  • Ούτε επίσης συμφωνώ απόλυτα με την άποψη που λέει πως μόνο οι μεγάλοι Δήμοι μπορούν να κάνουν και μεγάλα έργα. Το ζητούμενο πρέπει να είναι το πώς θα εξυπηρετείται καλύτερα ο δημότης και εάν αυτό θα γίνει με μεγάλους Δήμους καλώς, διαφορετικά να μου λείπει το βύσσινο.
  • Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η διαφορετικότητα των υδροκέφαλων αστικών κέντρων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα ίσως και Ηράκλειο) από τους άλλους μικρότερους Δήμους, ήταν η αμεσότητα της επαφής των δημοτών με τους τοπικούς άρχοντες. Η ανθρώπινη επαφή. Εάν χαθεί και αυτό και λέμε τα παράπονά μας στον Δήμαρχο μέσω internet, δεν θα διαφέρουμε σε πολλά από τις τερατουπόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου