Αναζήτηση

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .… ΣΙΩΠΗ


  • Μάταια φαίνεται πως περίμενα να εκδοθεί κάποια ανακοίνωση ή να γίνει έστω μια μικρή αναφορά από τους τοπικούς φορείς των Χανίων για τα όσα έγιναν στο Πολυτεχνείο Κρήτης κατά τις πρυτανικές εκλογές.
  • Φαίνεται πως για τους φορείς και δει τους «δημοκρατικούς» ή «αριστερούς» ή όπως αλλιώς λέγονται - συνήθως ευαίσθητους σε πολλά ζητήματα - το γεγονός της εισβολής κουκουλοφόρων τραμπούκων στο Πολυτεχνείο και της καταστροφής των εκλογικών καλπών, δεν αποτελεί κάτι άξιο λόγου για να ασχοληθούν.
  • Δεν λέω, ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του. Όμως τουλάχιστον ας μην διαμαρτύρεται εάν π.χ. οι πολίτες αδιαφορούν για τα προβλήματα των μεταναστών ή για το εάν θα σωθούν τα εποχικά λιμνία, όταν ο ίδιος εθελοτυφλεί ή στην καλύτερη περίπτωση αλληθωρίζει.
  • Όμως πειράζει που όταν θα έρθει και η δική σας η σειρά και από τις όποιες ομάδες εφαρμοστεί η ίδια φασιστική βία, τότε οι πολίτες θα σας γυρίσουν την πλάτη και ουδείς θα ασχοληθεί μαζί σας; Πειράζει που κατά την ταπεινή μου γνώμη η φασιστική διακοπή μιας εκλογικής διαδικασίας, αποτελεί πολύ μεγαλύτερη απειλή για την δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα, από την τοποθέτηση μιας βόμβας στην είσοδο κάποιων γραφείων;
  • Περίμενα και τον «ευαίσθητο» περί της δημοκρατίας Αλέκο του Ηρακλείου να πει κάποια κουβέντα, αλλά μάλλον ξέχασα πως χωρίς τα «παιδιά» δεν υπάρχει ούτε «κίνημα» αλλά ούτε «ψήφοι».
  • Ιδιαίτερη όμως εντύπωση μου προκλήθηκε και από το ότι οι «αριστεροί» φοιτητές που έδωσαν συνέντευξη για τα όσα έγιναν στις πρυτανικές εκλογές, έκαναν «γαργάρα» την εισβολή των τραμπούκων και την αρπαγή των καλπών και τους «πείραξε» μόνο που στον χώρο έξω από την πρυτανεία ήταν κάποιοι «φουσκωτοί». Όταν οι «προοδευτικοί» που «αντιστέκονται» εφαρμόζουν και αυτοί την συνταγή που λέει «τα καλά και συμφέροντα», τότε άστα να πάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου