Αναζήτηση

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΠΛΑΤΕΙΑ


  • Αυτή ήταν η εικόνα της «πλατείας» Τάλω των Χανίων λίγο μετά που είχαν ξεκινήσει οι εργασίες μεταμόρφωσης της αλάνας σε πλατεία. Γιατί αυτό ακριβώς έγινε. Μια χωμάτινη αλάνα με κάποια κακόμοιρα αλμυρίκια και η οποία χρησίμευε ως χώρος στάθμευσης, ως χώρος υπαιθρίου αφόδευσης , ως χώρος προσωρινής διανομής κάτω από τα άστρα κλπ, «μεταμορφώθηκε» σε μια πραγματική πλατεία με τα όλα της.
  • Και μην ακούσω να συνεχιστούν οι γκρίνιες για τους χώρους στάθμευσης , γιατί – το ξαναλέω – πως όσοι έχουν αντικαταστήσει τα πόδια τους από ρόδες, τότε ας μας κάνουν την χάρη να πηγαίνουν μόνο εκεί που πάει το αυτοκίνητό τους. Σε τελευταία ανάλυση αυτοί που θεωρούν το περπάτημα μαρτύριο, ας προσαρμοστούν στα δεδομένα και όχι να προσπαθούν το αντίθετο. Και το δεδομένο είναι πως η παλιά πόλη των Χανίων και η πέριξ των τειχών περιοχή πρέπει να πατιέται από τα ανθρώπινα πόδια και όχι από ρόδες.
  • Φαίνεται πάντως ότι η εικόνα της αλάνας Τάλω ήταν τόσο άσχημη που κανείς δεν την φωτογράφιζε. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς το ότι παρά την έρευνα την οποία έκανα δεν κατάφερα να βρω, είτε στο διαδύκτιο, είτε σε βιβλία, κάποια παλιά φωτογραφία της περιοχής. Και όταν λέω παλιά, εννοώ πριν από δέκα χρόνια αλλά και παλαιότερη. Εάν κάποιος έχει τέτοια φωτογραφία, ας μου την στείλει στο email για να θυμηθώ και εγώ τα χάλια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου