Αναζήτηση

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

ΟΙ ΜΙΣΕΣ...ΔΟΥΛΕΙΕΣ

  • Φωτογραφία – ντοκουμέντο του 1989. Η φορτηγίδα που είχε αναλάβει να ποντίσει τα τσιμεντένια μπλοκ για την κατασκευή του κυματοθραύστη στην είσοδο του ενετικού λιμένα των Χανίων είχε βυθιστεί και χρειάστηκε να έρθει άλλη φορτηγίδα για να την ανασύρει.
  • Έτσι επιβεβαιώθηκε η ρήση του σοφού λαού πως η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται. 20 χρόνια πέρασαν και η κατασκευή του κυματοθραύστη δεν ολοκληρώθηκε όπως θα έπρεπε για να υπάρχει πλήρης προστασία του ενετικού λιμένα από τα κύματα. Όμως τι γυρεύω αφού οι μισές δουλειές φαίνεται πως αποτελούν το εθνικό μας σπορ.
  • Τι κι αν εδώ και χρόνια τόσο το Λιμενικό Ταμείο, όσο και το ΤΕΕ/ΤΔΚ έχουν προτείνει την κατασκευή ύφαλου κυματοθραύστη, μετά την απόρριψη (το 1992) της μελέτης για κυματοθραύστη που να εξέχει πάνω από την θάλασσα. Δεν βαριέσαι. Κάθε χρόνο τα κύματα θα καταστρέφουν την προβλήτα (και τα καταστήματα) και κάθε χρόνο θα γίνονται επισκευές. Κάθε λίγο και λιγάκι τα κύματα θα καταστρέφουν τον φωτοσημαντήρα και κάθε φορά θα ψάχνουμε να αγοράσουμε καινούργιο. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως και ο Σίσυφος από την Ελλάδα (έστω και αρχαία) κατάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου