Αναζήτηση

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΔΕΗ


  • Αυτή είναι η διασταύρωση – καρμανιόλα στην Αγία Μαρίνα του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου. Μια διασταύρωση στην οποία καταλήγουν οι οδηγοί από εθνική οδό ή Μουρνιές που ξαφνικά από έναν δρόμο πλάτους 20 μέτρων βρίσκονται μπροστά σε έναν δρόμο 10 μέτρων. Μια τετραπλή διασταύρωση όπου – στην κυριολεξία – ο κάθε οδηγός κάνει ότι θέλει και όταν δεν συμβαίνουν ατυχήματα, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην τύχη ή στην καλή…συνεννόηση των οδηγών.
  • Χιλιάδες οχήματα όλων των κατηγοριών και των τύπων, από δίκυκλα, μέχρι λεωφορεία, φορτηγά και νταλίκες διέρχονται καθημερινά από αυτή την διασταύρωση είτε από την πόλη των Χανίων, είτε από το Κόκκινο Μετόχι, είτε από το Πασακάκι, είτε από την εθνική οδό, το νοσοκομείο, τις Μουρνιές.
  • Και όμως έχουν περάσει 15 ολόκληρα χρόνια από τότε που πρωτοξεκίνησε να μελετάται η κατασκευή ασφαλούς διασταύρωσης, αλλά μέχρι και τώρα κάποιοι γράφουν στα α- μελέτητα την ασφάλεια των χιλιάδων Χανιωτών, Κρητικών, επισκεπτών.
  • Δήμος και κάτοικοι, επιτέλους, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν την εδώ και τώρα προώθηση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για να γίνει το έργο. Και μπορεί να υπάρχει ακόμη αρκετός «δρόμος» για να φτάσουμε στο σημείο να δούμε την υλοποίηση της μελέτης που έχει εκπονήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά πρέπει να γίνει η αρχή.
  • Η συμβολική κινητοποίηση με τον αποκλεισμό της διασταύρωσης, έστω για μια ώρα, ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι «εμπλεκόμενοι» ταρακουνήθηκαν και μπροστά στο ενδεχόμενο πιο έντονων κινητοποιήσεων κάτι θα κινηθεί. Όμως αναρωτιέμαι. Πρέπει να φτάσουμε στο σημείο των κινητοποιήσεων για να ενδιαφερθούν κάποιοι για τις ανθρώπινες ζωές; Για τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν χάσει την ζωή, έχουν τραυματιστεί, έχουν ταλαιπωρηθεί, σε τροχαία ατυχήματα στην εν λόγο διασταύρωση;
  • Σε ότι αφορά στην αντιπολίτευση του Δήμου που δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση, φαίνεται πως κάποιοι βάζουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω από την ασφάλεια των πολιτών και απλά συνεχίζουν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά. Να δηλώνουν…απόντες.
  • Όμως απόντες από την πραγματικότητα φαίνεται πως είναι και ορισμένοι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ή αυτό συμβαίνει ή τελικά οι άνθρωποι έχουν απύθμενο θράσος. Πώς να εξηγήσει κανείς διαφορετικά το ότι οι ίδιοι άνθρωποι που μπλοκάρουν τις πρυτανικές εκλογές και οδηγούν το Πολυτεχνείο στο κλείσιμο από την 1η Σεπτεμβρίου (ελλείψει διοίκησης), οι ίδιοι, ισχυρίζονται πως το ίδρυμα θα κλείσει επειδή δεν μπορούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένων εργαζομένων !!!
  • Όμως απύθμενο είναι και το θράσος της εταιρείας «Δεν Έχω Ηλεκτρικό». Λίγες ημέρες μετά τις αυξήσεις στα πάγια και γενικότερα στα τιμολόγια, οι ανευθυνουπεύθυνοι, οι ανεκδιήγητοι (θα μπορούσα να πω και άλλα, όμως υπάρχει και ο Νόμος περί Τύπου), μας καλούν να μην καταναλώνουμε ηλεκτρικό γιατί θα έχουμε διακοπές. Και γιατί ρε καλόπαιδα σας χρυσοπληρώνουμε και μας φεσώνετε διαρκώς με αυξήσεις και στα πάγια, ασχέτως κατανάλωσης;
  • Όμως δεν φταίνε αυτοί. Εμείς τα χαϊβάνια φταίμε. Που δεν συντονιζόμαστε, έστω κατά Δήμους, και με την παραμικρή διακοπή του ηλεκτρικού να τους αρχίσουμε στις μηνύσεις διεκδικώντας όχι μόνο τα πάγια, αλλά και τις ζημιές στις ηλεκτρικές συσκευές και στα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου