Αναζήτηση

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

ΑΝΕΚ - Π.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΣΟΥΔΑ




Παρακολουθώντας στα ΜΜΕ της Αθήνας τα καθημερινά ρεπορτάζ για τα ακριβά εισιτήρια των ακτοπλοϊκών ναύλων σε διάφορους τουριστικούς προορισμούς, μου προκάλεσε εντύπωση το ότι δεν υπήρχαν αναφορές για τις τιμές της ΑΝΕΚ προς την Κρήτη. Αποφάσισα λοιπόν να ρίξω μια ματιά – με την βοήθεια του internet – για να δω τι γίνεται. Και τα αποτελέσματα μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά σε σχετικό άρθρο στην εφημερίδα "Νέος Κήρυκας"

  • Όμως το συμπέρασμα είναι ένα. Τα δεκάδες ημερήσια δρομολόγια της ΑΝΕΚ που συνοδεύονται από γενναίες εκπτωτικές προσφορές αποτελούν ένα σημαντικό δέλεαρ για τους επισκέπτες της Κρήτης και των Χανίων ειδικότερα. Σε αυτό το γεγονός πρέπει να προστεθεί και η διαφημιστική εκστρατεία της ΑΝΕΚ , που αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην διαφήμιση των Χανίων, ενώ όπως μου είπαν κάποιοι, ελλείψει «ανταγωνισμού» η ΑΝΕΚ θα μπορούσε και να μην μπει στα σχετικά έξοδα.
  • Και μια που αναφέρθηκα στον “ανταγωνισμό” για ρωτήσετε να μάθετε πόσο ακριβότερες είναι οι τιμές των εισιτηρίων σε άλλους τουριστικούς προορισμούς όπου υπάρχει ο «ανταγωνισμός» τον οποίο κάποιοι μέχρι πρότινος είχαν αναγάγει σε «ευαγγέλιο».
  • Τελικά πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η γραπτή απάντηση του υφυπουργού υγείας στον Μανώλη του ΠΑΣΟΚ για την μη ύπαρξη γραπτών προτάσεων για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου. Και επειδή οι προτάσεις αυτές (και μελέτες μάλιστα) όχι μόνο υπάρχουν αλλά έχουν δοθεί χέρι-χέρι στον Δημήτρη της Υγείας και σε άλλα στελέχη του ίδιου υπουργείου, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.
  • Ή έκανε λάθος ο υφυπουργός υγείας ή τέλος πάντως όποιος του έγραψε την απάντηση ή ενημέρωση λάθος τον υφυπουργό η 7η υγειονομική περιφέρεια Κρήτης. Το τραγελαφικό πάντως ήταν πως την ίδια ώρα που ο Μανώλης του ΠΑΣΟΚ κατακεραύνωνε τον Κυριάκο των Χανίων, ο δεύτερος ήταν σε συνάντηση με τον υφυπουργό υγείας για το θέμα της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα ίσως να δοθεί στην δημοσιότητα μια μελέτη που εν μέσω θέρους μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα και ανησυχίες. Ο λόγος για την περιβαλλοντική μελέτη του κόλπου της Σούδας την εκπόνηση της οποίας ανέθεσε ο οικείος Δήμος. Οι πληροφορίες της στήλης δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές και πολύ φοβάμαι πως καλοκαιριάτικα ο Γιάννης της Σούδας θα προκαλέσει…φουρτούνες.
  • Άσε που έτσι κι αλλιώς ο Γιάννης της Σούδας μάλλον είναι αποφασισμένος να ανάψει φωτιές με τον Καποδίστρια 2, εκφράζοντας την «ριζοσπαστική» άποψη της ύπαρξης στο Νομό 4-5 Δήμων οι οποίοι να έχουν πρόσβαση και στα βουνά και στην θάλασσα. Και εάν αυτό είναι κάτι που ξεπερνιέται, βλέπω πολύ δύσκολο να «περάσει» την άποψή του για συνένωση όλων των περιαστικών δήμων με τον Δήμο Χανίων.
  • Πάντως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ξεμπερδεύει με τον Καποδίστρια 2 το πολύ μέχρι το τέλος του έτους, ενώ οι κατευθυντήριες γραμμές και ίσως και οι οριστικές αποφάσεις, ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό στην έκθεση της Θεσσαλονίκης.
  • Εκτός εάν…Εκτός εάν ο πρωθυπουργός θα έχει να ασχοληθεί με κάτι ποιο επώδυνο. Για παράδειγμα με την κατάρτιση των λιστών για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου