Αναζήτηση

Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ-ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ-ΑΜΝΗΣΙΑ


  • Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση υπέβαλλε στην στήλη ο συμπολίτης μας Γιώργος Σπυριδάκης αναφορικά με την διασταύρωση – καρμανιόλα της Αγίας Μαρίνας. Επειδή έχουν ήδη περάσει 15 χρόνια από τότε που ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας ασφαλούς δρόμου και επειδή – όσο και να «τρέξουν» κάποιοι θα χρειαστούν μερικά ακόμη χρονάκια για να γίνει το έργο, ο φίλος της στήλης προτείνει : «Να ανασυρθεί από το Μουσείο το ιστορικό εκείνο στρογγυλό βάθρο του Τροχονόμου που ήταν στην Πλατεία της Αγοράς, και να τοποθετηθεί στην διασταύρωση της Αγίας Μαρίνας, και ένας Τροχονόμος να ρυθμίζει άμεσα την κυκλοφορία, μέχρι να τοποθετηθούν τα φανάρια.»
  • Και βέβαια όχι μόνο συνυπογράφω την πρόταση, αλλά έψαξα αρκετά για να βρω και την σχετική φωτογραφία προκειμένου να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νέοι την πάλαι ποτέ «βαρέλα» της τροχαίας. Νομίζω πως – έστω για την πρωινή βάρδια – πράγματι θα μπορούσε να τοποθετηθεί εκεί ένας τροχονόμος.
  • Και ας μην γελάσουν ορισμένοι μιλώντας για αναχρονισμούς και άλλα παρόμοια. Αναχρονισμός και γελοιότητες είναι να εξακολουθεί εν έτει 2008 να γίνεται η κυκλοφορία στην συγκεκριμένη διασταύρωση σε συνθήκες Ουγκάντα ή στην καλύτερη περίπτωση…Αιγύπτου. Και όσοι έχουν πάει στο Κάιρο γνωρίζουν πολύ καλά σε τι αναφέρομαι.
  • Βέβαια, εδώ ολόκληρο Υπουργείο Ανάπτυξης και φαίνεται πως περιμένει να κάνει την «δουλειά» του ο δάκος για να προμηθευτεί τα φάρμακα για την καταπολέμησή του. Ξεπερνώ την σχιζοφρένεια του ότι τον διαγωνισμό για αγροτικά φάρμακα δεν τον κάνει το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά το Υπουργείο…Ανάπτυξης και αναρωτιέμαι. Που ζούμε;
  • Όμως δεν φτάνουν αυτά, έχουμε και τις συστάσεις ορισμένων «μανδαρίνων» προς τους εμπλεκόμενους με την δακοκτονία να χρησιμοποιήσουν ένα φάρμακο που έχει απαγορευτεί με υπουργική απόφαση !!!
  • Γιατί νοιώθω καθημερινά πως παραμένει πάντα επίκαιρη η φράση του αείμνηστου Κ.Καραμανλή πως «η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο»;
  • Βέβαια κάποιοι θυμούνται φράσεις και πεπραγμένα από το παρελθόν. Όμως εκείνοι που έχουν πάθει ολοκληρωτική αμνησία και ίσως μάλιστα να βρίσκονται και σε προχωρημένο στάδιο της νόσου Alzheimer είναι ορισμένοι που ήταν στις κυβερνήσεις μέχρι το 2003.
  • Ένας από αυτούς είναι και ο Γιώργος της Α’ Θεσσαλονίκης που ήρθε στα Χανιά για να μας πει ότι μέχρι το 2003 στην Κρήτη γινόταν οργασμός έργων και από κει και μετά τίποτα. Άσε την ανεκδιήγητη αναφορά του στο φράγμα Βαλσαμιώτη. Εξ αιτίας της νόσου που προαναφέραμε «ξέχασε» πως το φράγμα το είχε εξαγγείλει δύο φορές η πρωθυπουργάρα του εκσυγχρονισμού και εντάχθηκε για χρηματοδότηση μόνο όταν ο Νίκος της Οικονομίας ήθελε να μαζέψει ψήφους από τα Χανιά.
  • Μόνο που και τότε δεν το έβαλαν για χρηματοδότηση σε Ευρωπαϊκά, αλλά στα εθνικά προγράμματα όπου – ως γνωστό – το ταμείο είναι μείον και έτσι την τελευταία στιγμή και με αλχημείες το έργο μπήκε για χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και πήρε τον δρόμο του.
  • Δυστυχώς για κάποιους που ήταν στην κυβέρνηση επί 20 χρόνια, τα γραπτά – και όχι μόνο- μένουν. Έτσι όσες ώρες και να μιλάνε σήμερα προσπαθώντας να μας μολύνουν όλους με την «αμνησία» τους , οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως τζάμπα χάνουν τον καιρό τους και με όλη την καλή διάθεση μάλλον πρέπει να αλλάξουν ρότα μπας και δει η πολιτική ζωή του τόπου, μια κάπως αξιοπρεπή αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου