Αναζήτηση

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ


  • Την αποκαλούν «Η νύμφη του Λιβυκού» και πώς να μην είναι καθώς η Παλαιόχωρα με τις δαντελωτές της παραλίες πράγματι αποτελεί ένα στολίδι για την Νότια Κρήτη. Μόνο που φαίνεται πως πολλοί ήταν εκείνοι που γοητεύτηκαν από την «νύμφη». Και ναι μεν κάποιοι της συμπεριφέρθηκαν ως ερωτευμένοι εραστές, όμως άλλοι της φέρθηκαν και της φέρονται ως στυγνοί βιαστές. Και ως βιαστές το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς θα απομυζήσουν τους χυμούς της νύμφης αδιαφορώντας για τι αν την βρωμίζουν και την χαλούν.
  • Και για να αφήσουμε τους λυρισμούς, το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς θα κερδίσουν όσο γίνεται περισσότερα χρήματα, αδιαφορώντας για το εάν αφήνουν στην Παλαιόχωρα τις βρωμιές των σκουπιδιών και των λυμάτων. Βλέπετε, το δυστύχημα στις Νότιες περιοχές, όπως η Παλαιόχωρα, η Σούγια, η Αγ.Ρουμέλη, τα Σφακιά, είναι πως και εκεί έγινε ότι γίνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και για όλα τα θέματα.
  • Πρώτα αφήνουμε να δημιουργηθεί το πρόβλημα. Μετά περνά κάμποσος καιρός για να παραδεχτούμε την ύπαρξή του. Μετά αρχίζουμε να ψάχνουμε τις λύσεις. Και τέλος δίνουμε κάποιες λύσεις μόνο που είναι αργά και η ζημιά έχει γίνει.
  • Έτσι λοιπόν, με καμάρι αλλά και αδιαφορία, εδώ και χρόνια όλοι έβλεπαν το τουριστικό γιγάντωμα Νότιων περιοχών, όπως η Παλαιόχωρα. Με καμάρι αναφέροντο στο πόσο συνεισφέρει η Παλαιόχωρα στην προσέλκυση τουριστών στο Νομό και κάθε χρόνο μετρούσαν και ξαναμετρούσαν το πόσο είχε «βουλιάξει» η περιοχή από τους τουρίστες.
  • Όμως με αδιαφορία έβλεπαν τους βόθρους και τις αποχετεύσεις να ξεχειλίζουν από τα λύματα όλων αυτών των χιλιάδων επισκεπτών και την θάλασσα, να γίνεται ολοένα και χειρότερη. Προσωπικός – κάποτε – λάτρης της Σούγιας, δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν ένας φίλος πήγε μια χρονιά και μου είπε ότι είδε λύματα να επιπλέον. Μπα, του απάντησα, ίσως αν φταίει κάποιο καράβι. Μου φαινόταν αδιανόητο αυτό που τελικά ισχύει.
  • Και μην μου πει κανείς γιατί τα γράφω αυτά και πως με την δημοσιοποίηση όλων αυτών κάνω κακό στον τουρισμό, γιατί θα του απαντήσω πως «ο κόσμος τόχει τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι». Νομίζετε πως οι χιλιάδες επισκέπτες των Νότιων περιοχών, είναι στραβοί; Θεωρείτε πως εάν συνεχίσουμε να κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο, δεν θα μας πάρουν χαμπάρι;
  • Κάνετε τεράστιο λάθος. Είναι θέμα ελάχιστου χρόνου, κάποιοι επισκέπτες να φωτογραφίσουν αυτά που βλέπετε εσείς, εμείς , όλοι και να τα στείλουν μέσω του διαδυκτίου στα πέρατα της οικουμένης. Τότε όμως θα είναι πάρα πολύ αργά. Ευτυχώς, προς το παρόν, βρισκόμαστε στο παρά ένα. Χρόνος για άμεσες λύσεις, όπως ο βιολογικός compact υπάρχει. Πριν μας πάρουν είδηση και μας ξεφωνίσουν.
  • Ξυπνάτε Παλαιοχωρίτες, παλαιοί και νέοι, γιατί μιλάμε για την δική σας θάλασσα, την δική σας οικονομία, τα δικά σας παιδιά κάνουν σε τελευταία ανάλυση μπάνιο στα νερά αυτά. Ξεσηκωθείτε. Αντιδράστε σε εκείνους που εμποδίζουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού. Πείστε τους πως οι περιουσίες τους δεν θα αξίζουν ούτε ευρώ, εάν πάρουν είδηση οι «κουτόφραγκοι» το τι γίνεται στην θάλασσα. Πείστε και τους άλλους πως ο βιολογικός compact θα είναι προσωρινός. Βάλτε ρήτρες , υποχρεώστε τον Δήμο να υπογράψει συμβολαιογραφικές πράξεις. Κάντε ότι θέλετε, αλλά γρηγορείτε. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου