Αναζήτηση

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ 144 ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

  • Ø Με μια «παραφωνία» όλα κύλησαν πολύ καλά από άποψη οργάνωσης της τελετής ορκωμοσίας των 144 (εάν τους μέτρησα καλά) νέων αιρετών μελών των πάσης φύσεως συμβουλίων που ορίζει ο «Καλλικράτης» πως θα πρέπει να λειτουργούν στον νέο δήμο Χανίων.
  • Ø Ποια ήταν η «παραφωνία» ; Μα το ότι δεν κλήθηκαν να χαιρετίσουν όλοι οι απερχόμενοι δήμαρχοι παρά μόνο οι επικεφαλείς των παρατάξεων του νέου δημοτικού συμβουλίου.
  • Ø Δηλαδή, επειδή δεν πρόκειται για συγχωνεύσεις αλλά για συνενώσεις δήμων, το σωστό – όπως άλλωστε έχει γίνει και σε όλες τις ορκωμοσίες σε όλους τους δήμους – θα ήταν να κληθούν να πουν δύο λόγια και οι Μιχάλης Κυνηγός (Ακρωτηρίου), Γιάννης Περάκης (Σούδας), Μανώλης Στρατουδάκης (Κεραμειών), Μανώλης Κεμεσίδης (Ελ.Βενιζέλου), Γιώργος Τσαπάκος (Θερίσου), Μανώλης Σταματάκης (Νέας Κυδωνίας).
  • Ø Άλλωστε αυτό που κληρονομούν για να διαχειριστούν η νέα δημοτική αρχή και οι λοιποί επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων αποτελεί προϊόν της δουλειάς και των υπολοίπων έξη, πλην του Κυριάκου Βιρβιδάκη που χαιρέτησε ως απερχόμενος δήμαρχος και επικεφαλής παράταξης.
  • Ø Πάντως βλέποντας όλους αυτούς τους νοματαίους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και καθώς πολλοί από αυτούς θα είναι και «πρόεδροι» (εκτός του δημοτικού συμβουλίου Χανίων υπάρχουν και οι πρόεδροι των συμβουλίων των διαμερισμάτων, των επιτροπών κλπ), δεν ξέρω γιατί αλλά είχα την εντύπωση πως επιστρέφουμε στην προ…. «Καποδίστρια» εποχή. Όταν περπατώντας στους δρόμους , αν φώναζες την λέξη «πρόεδρε» γυρνούσαν σχεδόν όλοι (λόγω των κοινοτήτων).
  • Ø Και δεν μπόρεσα να αποφύγω την σκέψη. Αφού με το «δημιούργημα» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Ραγκούση φτάσαμε στο σημείο να ορκίζονται 144 αυτοδιοικητικοί, μόνο για τον δήμο Χανίων, αρκετοί από τους οποίους θα έχουν έμμισθες θέσεις (αποζημιώσεις βάφτισαν τα χρήματα). Αφού, σύμφωνα με το ίδιο «δημιούργημα» μέχρι και ο πρόεδρος του συμβουλίου ενός δημοτικού διαμερίσματος - εκτός της «αποζημίωσης» που θα εισπράττει - δικαιούται να έχει και γραμματειακή υποστήριξη. Αφού – υποχρεωτικά – όλες οι δημοτικές παρατάξεις δικαιούνται να έχουν ξεχωριστά γραφεία με γραμματειακή υποστήριξη (ναι είναι αλήθεια και οι τέσσερεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του δήμου Χανίων θα έχουν ξεχωριστά γραφεία σε διάφορους χώρους του δήμου).
  • Ø Μήπως τελικά το όλο αυτό εγχείρημα αποδειχθεί μια ακόμη Πασοκική μπαρούφα σε ότι αφορά στην εξοικονόμηση χρημάτων και τελικά το μόνο που θα πετύχει είναι – όπως άλλωστε συνηθίζει το ΠΑΣΟΚ – στα λόγια να πηγαίνουν όλα καλά και στην πράξη να δημιουργηθεί ένα γραφειοκρατικό τέρας με δεκάδες καρεκλοκένταυρους και την ίδια ώρα ο κάθε πολίτης να ταλαιπωρείται από μια γραφειοκρατία που δεν θα φέρει τον τίτλο «κρατική» αλλά «τοπική» ;
  • Ø Και επειδή – δυστυχώς – όλα (σχεδόν) όσα έχουν γραφεί σε αυτή την στήλη αναφορικά με τα Πασοκικά καμώματα έχουν επαληθευτεί, ελπίζω και εύχομαι να μην επαληθευτούν και τα παραπάνω γιατί ….την βάψαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου