Αναζήτηση

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

  • Ø Το μόνο σίγουρο από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής στην Κρήτη, είναι πως οι μόνοι που δεν έχουν κάποιο λόγο για να αισθάνονται ικανοποιημένοι είναι τα κομματικά επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σχεδόν 130.000 ψηφοφόροι συνολικά «γύρισαν την πλάτη» στους κομματικούς υποψηφίους τους , αριθμός τεράστιος καθώς αντιστοιχεί σχεδόν στο 35% των ψηφοφόρων της Κρήτης.
  • Ø Από αυτούς , οι 70.000 «χάθηκαν» από το ΠΑΣΟΚ το οποίο στις εθνικές εκλογές του 2009 είχε πάρει στην Κρήτη 236.000 ψήφους και τώρα ο Σταύρος ο Αρναουτάκης πήρε μόλις 166.000 ψήφους καταφέρνοντας να εκλεγεί με μόλις 900 ψήφους πάνω από το 50%.
  • Ø Όμως και η ΝΔ έχασε σχεδόν 57.000 ψήφους αφού το κόμμα αυτό το 2009 στην Κρήτη είχε πάρει 105.000 ψήφους και τώρα ο Γιάννης ο Πλακιωτάκης πήρε μόλις 49.000 ψήφους.
  • Ø Μεγάλος κερδισμένος των εκλογών ήταν ο Δημήτρης ο Γιαννουλάκης ο οποίος έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της ανεξάρτητης Βουλευτού, της Ντόρας της Μπακογιάννη και παρά του ότι δεν είχε οργανωμένους κομματικούς μηχανισμούς να τον στηρίζουν, κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση με σχεδόν 58.000 ψήφους και ποσοστό 17,5%.
  • Ø Όμως κερδισμένα ήταν και τα κόμματα της αριστεράς (όλων των αποχρώσεων) που είδαν να αυξάνουν την δύναμή τους τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά. Συμπερασματικά, οι Κρητικοί και σε ότι αφορά στην Περιφέρεια Κρήτης έδωσαν ένα 17,5% σε έναν υποψήφιο ανεξάρτητο από κόμματα, αφαίρεσαν ένα 8,5% από το ΠΑΣΟΚ και ένα 11,3% από την ΝΔ και αύξησαν κατά 5,8% την δύναμη των κομμάτων της ευρύτερης αριστεράς.
  • Ø Εάν αυτά τα αποτελέσματα , ειδικά οι του ΠΑΣΟΚ, τα θεωρούν ως «νίκη» ή ως «δικαίωση» ή ως «έγκριση του προγράμματός τους» , τότε το μόνο που έχω να τους πω είναι πως είτε είναι βαθειά νυχτωμένοι, είτε εθελοτυφλούν, είτε – το πιθανότερο – συνεχίζουν να μας δουλεύουν όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου