Αναζήτηση

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

  • Ø Το αποτέλεσμα των εκλογών για τον νέο Δήμο Χανίων προκαλεί πλέον το ενδιαφέρον όλων καθώς όλοι προβλέπουν μια καυτή εβδομάδα. Και εδώ οι του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να μιλήσουν για νίκη ή για επερχόμενη νίκη. Μόνο που μάλλον θα πρέπει να μαζέψουν τις ορέξεις τους για την επιδρομή που ετοιμάζουν στον δήμο Χανίων.
  • Ø Καταρχάς να τους θυμίσουμε πως το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2009 και στους επτά δήμους που απαρτίζουν τον νέο Δήμο Χανίων είχε πάρει συνολικά 26.000 ψήφους, δηλαδή 8.000 περισσότερους από αυτούς που κατάφερε να μαζέψει ο βουλευτής του κόμματος ο Μανώλης ο Σκουλάκης. Επιπλέον να τους θυμίσουμε ότι οι σχεδόν 18.000 ψήφοι που πήρε τώρα ο κ.Σκουλάκης είναι λίγο περισσότεροι από τους 16.000 ψήφους που είχε πάρει το 2006 στους ίδιους δήμους ο τότε υποψήφιος Νομάρχης ο Γιώργος ο Τζανακάκης, καταγγέλλοντας μάλιστα και τον συνηθισμένο «εσωκομματικό» πόλεμο.
  • Ø Εάν συνυπολογιστεί η βαρύτητα της βουλευτικής ιδιότητας με την τεράστια κομματική κινητοποίηση, τότε μάλλον το αποτέλεσμα θα πρέπει να τους προβληματίζει και όχι να τους χαροποιεί.
  • Ø Σε ότι αφορά στον Γρηγόρη τον Αρχοντάκη , επίσης θα πρέπει να αναζητήσει το που πήγαν οι 5.000 ψήφοι παραπάνω που είχε πάρει το 2006, όταν ως υποψήφιος Νομάρχης συνολικά σε Ακρωτήρι, Ελ.Βενιζέλο, Θέρισο, Κεραμεία, Ν. Κυδωνία, Σούδα και Χανιά είχε πάρει 17.000 ψήφους ενώ τώρα πήρε σχεδόν 12.000.
  • Ø Και επειδή και οι δύο αυτοί «μονομάχοι» της επόμενης Κυριακής κοιτούν προς την πλευρά του Τάσου του Βάμβουκα , να πω – προς το παρόν – μια μόνο κουβέντα. Οι του ΠΑΣΟΚ να μην τολμήσουν να αρχίσουν το «γλείψιμο» γιατί οι ανακοινώσεις της ΝΕ Χανίων που καταχέριζαν όλους όσοι είχαν συνταχθεί με τον Βάμβουκα και ειδικά εκείνη με την οποία αντιμετώπισαν ως «αιρετικούς» τους «φίλους του ΠΑΣΟΚ» δεν έχουν χαθεί. Υπάρχουν και τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι σχετικές «υπενθυμίσεις»
  • Ø Πάντως σε όλους εκείνους – και είναι πολλοί – που θεωρούν πως οι εκλογές έχουν λήξει και πως η διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής θα είναι τυπική καθώς η διαφορά του 13%, δεν καλύπτεται να τους θυμίσω το πώς αντιμετωπιζόταν το 2006 ο Γρηγόρης ο Αρχοντάκης.
  • Ø Μήπως τότε δεν τον έβλεπαν όλοι ως τον νέο που από αντιδήμαρχος πολιτιστικών στον δήμο Χανίων είχε το θράσος να αναμετρηθεί με τα «θηρία» Κατσανεβάκη -Τζανακάκη χωρίς να έχει καμία απολύτως τύχη ;
  • Ø Και φυσικά δεν εννοώ πως είναι εύκολη υπόθεση να καλυφθεί η διαφορά του 13%. Αλλά απλά σε όσους σπεύσουν να στοιχηματίσουν για το αντίθετο τους θυμίζω τα ανάλογα στοιχήματα που χάθηκαν το 2006, όταν το τότε «πουλέν» ήρθε πρώτος στην πρώτη Κυριακή κερδίζοντας τον Τζανακάκη και έγινε Νομάρχης κερδίζοντας και τον Κατσανεβάκη.
  • Ø Πάντως κατά την προσωπική μου άποψη, ο μεγάλος «αδικημένος» των εκλογών ήταν ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης, ο οποίος θα πρέπει να αναζητήσει τι έγιναν οι 7.000 ψήφοι που έχασε μέσα στην πόλη των Χανίων. Το 2006 είχε εκλεγεί δήμαρχος Χανίων με σχεδόν 11.500 ψήφους και τώρα από τον νυν δήμο Χανίων πήρε μόλις 4.500 ψήφους. Σίγουρα δεν του άξιζε αυτή η μεταχείριση από τους κατοίκους της πόλης οι οποίοι, είναι βέβαιο, πως εντός του 2011 θα τον αναζητήσουν ,αλλά τότε θα είναι πολύ αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου