Αναζήτηση

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΗΘΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ «ΘΥΜΑ» ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

  • Ø Ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται για την προσπάθεια ένταξης της παλιάς πόλης των Χανίων στον κατάλογο με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco , έγινε στην διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής για την προγραμματική σύμβαση της παλιάς πόλης των Χανίων.
  • Ø Άλλωστε στην επιτροπή αυτή – εκτός των εκπροσώπων υπουργείων και άλλων - μετέχουν και πολλοί εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων που – μαζί με την δημοτική αρχή – ξεκίνησαν την προσπάθεια διεθνούς προβολής της παλιάς πόλης μέσω της Unesco. Και αναφέρομαι, στις αρχαιολογικές υπηρεσίες, στο τμ.Δυτ.Κρήτης του ΤΕΕ , στο Γραφείο της παλιάς πόλης κ.α.
  • Ø Δυστυχώς στο σημείο αυτό προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και έφερε σε πλήρη αμηχανία τους εκπροσώπους των υπουργείων που μετέχουν στην επιτροπή για την προγραμματική σύμβαση, η εκτός τόπου και χρόνου «αντιπολιτευτική» επίθεση που εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Βεκρής.
  • Ø Προκαλώντας τις εύλογες απορίες όλων των υπηρεσιακών παραγόντων, παρομοίασε τις αναφορές για την προσπάθεια ένταξης της παλιάς πόλης στον κατάλογο των μνημείων της Unesco με “φωτοβολίδα” και μάλιστα είπε πως δεν πρέπει να λέγονται αυτά σε μιαν προεκλογική περίοδο !!!
  • Ø Προφανώς ο κ.Βεκρής αγνοεί ή προφασίζεται πως αγνοεί ότι η προσπάθεια ξεκίνησε έμπρακτα από το 2009 με την συμμετοχή πολλών φορέων και συνεχίζεται, όπως πρέπει να συνεχίζονται οι προσπάθειες ασχέτως με το αν δεν «βολεύουν» κάποιους που βάζουν το κομματικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της πόλης.
  • Ø Όμως εκείνο που προκάλεσε την έκπληξη όλων ήταν αντιπολιτευτικές “κορώνες” του κ.Βεκρή για τα προβλήματα που υπάρχουν στην παλιά πόλη των Χανίων. Προβλήματα που αναγνωρίζονται από όλους και τα οποία σίγουρα δεν δημιούργησε η νυν δημοτική αρχή. Αντιθέτως , όπως επεσήμανε ο Άρης ο Παπαδογιάννης οι προσπάθειες να λυθούν αυτά τα προβλήματα συνάντησαν την άρνηση της αντιπολίτευσης, αναφερόμενος για παράδειγμα στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων.
  • Ø Το σημαντικότερο είναι πως οι συγκεκριμένες αναφορές του Μάρκου του Βεκρή σίγουρα δεν άρμοζαν να απευθυνθούν σε μιαν επιτροπή που αποτελείται από επιστήμονες και εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών , οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το τι «παίζεται», αλλά έμοιαζε λες και ο δημοτικός σύμβουλος που – συνήθως – χαρακτηρίζεται για την σοβαρότητα των λόγων του, να απευθύνεται σε ακροατήριο προεκλογικής ομιλίας. Ήταν σίγουρα μια άτυχη στιγμή του Μάρκου του Βεκρή που αντί να στηρίξει – ειδικά λόγω και παρουσίας εκπροσώπων των υπηρεσιών και των υπουργείων – τις προσπάθειες για τα έργα στην παλιά πόλη, φάνηκε να ενοχλείται για την προώθηση αυτών των έργων και των προσπαθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου