Αναζήτηση

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ - Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

  • Ø Όταν διάβασα την απόφαση του νυν αναπληρωτή Πρωθυπουργού, συγνώμη του υπουργού Εσωτερικών ήθελα να πω, δηλαδή του Γιάννη του Ραγκούση ( περίπτωση και αυτή. Από δήμαρχος Πάρου, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εσωτερικών και τώρα αναπληρωτής πρωθυπουργός !!!) εξοργίστηκα και απόρησα. Τι είδους ενημέρωση μπορούν να έχουν οι πολίτες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν ο κάθε υποψήφιος μπορεί να έχει μια και μόνο μία εμφάνιση στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.
  • Ø Επίσης απόρησα, γιατί οι «κυβερνητικοί» υποψήφιοι δέχθηκαν αυτό το τελείως αντιδημοκρατικό μέτρο και δεν διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας την πλήρη , ή έστω την μεγαλύτερη, δυνατότητα για παρουσίαση των θέσεών τους και κυρίως για την μεγαλύτερη άνεση διαλόγου και αντιπαράθεσης θέσεων.
  • Ø Όμως όλες αυτές οι απορίες , μου λύθηκαν από την στάση που κράτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που τιμά τους ψηφοφόρους του ζητώντας την ψήφο για να γίνει δήμαρχος κρατώντας και την καβάντζα της βουλευτικής καρέκλας. (Βλέπετε είναι τόσο σίγουρος πως θα εκλεγεί που σου λέει κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε).
  • Ø Έτσι, αφού προσπάθησε να αποφύγει τις προηγούμενες δύο προσπάθειες για συνεννόηση και των πέντε υποψηφίων δημάρχων Χανίων προκειμένου να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα που δίνει η κυβερνητική απόφαση για περισσότερες κοινές εμφανίσεις, πήγε στην τρίτη συνάντηση ,και κατέθεσε ένα μανιφέστο με τις προτάσεις του, με συγκεκριμένους όρους, μποϋκοτάροντας, ουσιαστικά, τον ελεύθερο, δημοκρατικό, ενημερωτικό και ουσιαστικό διάλογο μεταξύ και των πέντε υποψηφίων δημάρχων.
  • Ø Για το τι ειπώθηκε και τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν και οι πέντε υποψήφιοι μπορείτε να ενημερωθείτε από το σχετικό ρεπορτάζ. Όμως εγώ θέλω να σταθώ σε μια παράγραφο από την ανακοίνωση του Μανώλη του Σκουλάκη την οποία και θεωρώ ως την πλέον αποκαλυπτική. Γράφει λοιπόν ο υποψήφιος δήμαρχος ή μάλλον ο βουλευτής Χανίων :
  • Ø «Δηλώνω αντίθετος στην προσπάθεια συγκεκριμένων προσώπων, να μετατρέψουν το διάλογο γύρω από τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών σε τηλεοπτική «αρένα» με μοναδικό σκοπό τη στείρα πολιτική αντιπαράθεση και τη μετακύλιση ευθυνών σε άλλο επίπεδο εξουσίας, πλην τοπικού.»
  • Ø Δηλαδή κε βουλευτά για κάντε μας αυτή σας την πρόταση λίγο πιο ξεκάθαρη. Εάν στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμπεριλαμβάνεται η δραματική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Τα προβλήματα στην καθαριότητα,στις προνοιακές και ιατρικές (ΙΚΑ) υπηρεσίες κ.α. και από την απαγόρευση προσλήψεων. Η παραβίαση του Συντάγματος με την μεταφορά αμροδιοτήτων χωρίς τους ανάλογους πόρους. Η ψήφιση του “Καλλικράτη” - και από εσάς - χωρίς να έχουν προβλεφτεί οι οικονομοτεχνικές προϋποθέσεις για τόσο μεγάλο εγχείρημα και χίλια μύρια άλλα θέματα που προκύπτουν από την κεντρική εξουσία , τότε για ποιο θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλετε να συζητήσετε ; Για το πώς κουρεύουν το γκαζόν στις πλατείες του δήμου;
  • Ø Επειδή όμως αναφερόσαστε και στα «καθημερινά προβλήματα των πολιτών» επιτρέψτε μου μια απλοϊκή ερώτηση : Από ποιόν πλανήτη μας ερχόσαστε κε Σκουλάκη ; Και το ρωτώ γιατί μόνο κάποιος που θα ερχόταν από άλλο πλανήτη δεν θα είχε αντιληφθεί πως , όπως τα καταφέρατε, βασικό καθημερινό πρόβλημα των πολιτών είναι η καθημερινή….επιβίωση.
  • Ø Όμως ακόμη και εάν το παραβλέψουμε αυτό, θέλετε να δούμε κάποια θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα; Για παράδειγμα , ένα από τα μεγαλύτερα είναι το κυκλοφοριακό της πόλης των Χανίων. Η κυκλοφοριακή μελέτη είναι έτοιμη και το μόνο που χρειάζεται είναι η χρηματοδότησή της. Τι κάνατε ως κυβέρνηση (και ως βουλευτής) τον τελευταίο χρόνο (αλλά και μέχρι το 2004, γιατί το κράτος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην τετραετία 2004-2009) ;
  • Ø Θέλετε να μιλήσουμε για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου; Μήπως πρέπει να εξηγήσετε γιατί τον περασμένο Ιανουάριο πανηγυρίζατε πως «κατόπιν ενεργειών σας» ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος «παραχώρησε» το στρατόπεδο και στην συνέχεια παρά και τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου κάνατε την πάπια (όπως και ο υπουργός Άμυνας) ;
  • Ø Θέλετε να γίνει αναφορά στα μνημεία της πόλης; Είμαι βέβαιος πως θα έχετε να παρουσιάσετε ένα πλούσιο έργο του υπουργείου Πολιτισμού το οποίο είναι και υπεύθυνο, όπως επίσης και θα έχετε να παρουσιάσετε την δική σας συμμετοχή στις συνεχείς εκκλήσεις του δημάρχου Χανίων Κυριάκου Βιρβιδάκη προς τους βουλευτές για να πιέσουν έτσι ώστε να δοθεί η χρηματοδότηση για την αναπαλαίωση της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.
  • Ø Και επειδή ο νέος Δήμος Χανίων θα αφορά και σε αγροτικές περιοχές, μήπως θα θέλατε να μιλήσουμε και για τα καθημερινά προβλήματα των ελαιοπαραγωγών και κτηνοτρόφων σε Ακρωτήρι, Νέα Κυδωνία, Μουρνιές, Κεραμειά, Θέρισο; Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτά αν όχι η κεντρική εξουσία;
  • Ø Τι είπατε ; Αυτές οι συζητήσεις οδηγούν σε “στείρα πολιτική αντιπαράθεση” και αποπροσανατολίζουν ; Ίσως κε βουλευτά να έχετε δίκιο. Τι δουλειά έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Είπαμε. Εσείς ερχόσαστε από άλλον πλανήτη υποσχόμενοι πως θα «σώσετε» τους δήμους.
  • Ø Δυστυχώς, πολύ φοβάμαι πως το μόνο που θέλετε είναι να καρπωθείτε πολιτικά οφέλη για το κόμμα σας, προωθώντας μιαν καθαρά κομματικοποιημένη αυτοδιοίκηση την οποία θα «σώσετε» όπως η κυβέρνησή σας «έσωσε» την Ελλάδα. Θυσιάζοντας τους Έλληνες (και εν προκειμένω τους Χανιώτες). .
  • Ø Μοναδική ελπίδα για τον νέο “εκτρωματικό” Δήμο Χανίων και όλους εμάς τους δημότες του, είναι πως κε Σκουλάκη έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τότε που και πάλι βγαίνατε στις πλατείες και στα καφενεία και υποσχόσαστε «λαγούς με πετραχήλια» για να μας πάρετε ακόμη και τα «φύκια» που είχαμε σαν μεταξωτές κορδέλες. Και ένας χρόνος κε Σκουλάκη είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να κοροϊδέψετε και να ξεγελάσετε για άλλη μια φορά τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου