Αναζήτηση

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ “ΚΛΗΡΩΝΕΙ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

  • Ø Όπως όλα δείχνουν την Πέμπτη με την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στο Ηράκλειο, θα έχει ολοκληρωθεί η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το θέμα του ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη και θα γίνουν οι τελικές επαφές και συζητήσεις.
  • Ø Θα μου πείτε γιατί πάει η Ντόρα στο Ηράκλειο και όχι στα Χανιά ; Όπως είχε πρωτογραφεί σε αυτήν εδώ την στήλη από τις 13/8 , πρωταρχικός στόχος είναι η ύπαρξη υποψηφίου από το Ηράκλειο, λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων, όπως άλλωστε έχει γίνει με όλους τους άλλους υποψήφιους.
  • Ø Όπως επίσης είχαμε γράψει είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο υποψήφιος να προέρχεται και από την υπόλοιπη Κρήτη, όπως και ότι θα προτιμηθεί ένας που δεν προέρχεται από την πολιτική σκηνή, χωρίς να αποκλείεται όμως να είναι και βουλευτής.
  • Ø Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το ενδιαφέρον του Χρήστου Μαρκογιαννάκη ο οποίος βέβαια έθεσε δύο σαφείς προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι να “νοιώθει” ότι συμβάλλει στην ενότητα των Κρητικών, κάτι που συνεπάγεται και το να είναι αποδεκτή η υποψηφιότητά του σε ολόκληρη την Κρήτη. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να έχει το «πράσινο φως» για να μπορέσει να κάνει έντονα διεκδικητικό αγώνα , μια επανάσταση, όπως είπε χαρακτηριστικά.
  • Ø Το πλέον πιθανό, με τα έως τώρα δεδομένα, είναι πως η Ντόρα η Μπακογιάννη θα κάνει τις αναγκαίες επαφές και συζητήσεις στο Ηράκλειο, ίσως και στο Ρέθυμνο και φυσικά και στα Χανιά, ζητώντας την γνώμη όλων εκείνων που την στήριξαν και την στηρίζουν και μετά θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Γιατί βλέπετε, η Ντόρα μπορεί να είναι βουλευτής Α Αθηνών, αλλά σε θέματα που αφορούν στην Κρήτη, την ενδιαφέρουν οι απόψεις των Κρητικών, τις οποίες και θα έχει και με δημοσκόπηση και με απευθείας συζητήσεις.
  • Ø Όχι σαν κάτι άλλους που – όπως χαρακτηριστικά είπε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης – επέλεξαν έναν συμπαθή πολιτικό ως υποψήφιο μόνο και μόνο για να κάνουν καταγραφή δυνάμεων ( και να μπορέσουν να πάρουν «ρελάνς» από την συντριβή των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στην ΝΔ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου