Αναζήτηση

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Η «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ….ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

  • Ø Τίτλος : «Αποσπάσεις Δημοσίων Υπαλλήλων στους Οικολόγους Πράσινους βάσει του νόμου 2910/2001.»
  • Ø Εισαγωγή : «Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν δημοσίους υπαλλήλους ανεξαρτήτως φύλου, που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, να δηλώσουν εφόσον το επιθυμούν την πρόθεσή τους να αποσπασθούν από την υπηρεσία στην οποία εργάζονται σήμερα στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και να εργασθούν στους Οικολόγους Πράσινους με βάση τις διατάξεις του νόμου 2910/2001, σε θέσεις που πρόκειται να πληρωθούν με βάση τις προδιαγραφές και απαιτήσεις που περιγράφονται παρακάτω.»
  • Ø Εργασία : «Ζητούνται δημόσιοι υπάλληλοι με διοικητική εμπειρία και οργανωτικές ικανότητες για την υποστήριξη των αντίστοιχων περιφερειακών οργανώσεων των Οικολόγων Πράσινων στην Αττική, την Κρήτη (Χανιά) και το Ν.Αιγαίο (Σύρος). Οι εργαζόμενοι που θα απασχολούνται στις περιφέρειες αυτές θα έχουν ως κύριο αντικείμενο την οργανωτική και διοικητική υποστήριξη των δράσεων των Οικολόγων Πράσινων στην περιφέρεια της έδρας τους.
  • Ø Αμοιβή : « Όπως προβλέπει ο νόμος οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα εργάζονται, στους Οικολόγους Πράσινους αμείβονται ως εξής: Τις μέχρι τώρα αποδοχές τους στις οποίες περιλαμβάνονται τα πάσης φύσεως επιδόματα και πρόσθετες παροχές της οργανικής τους θέσης (Ν. 1895/1990 (ΦΕΚ 116 Α΄). Αποζημίωση για οδοιπορικά έξοδα ίση με το ήμισυ του κατώτατου ορίου μηνιαίων αποδοχών που προβλέπει κάθε φορά για τους κατόχους απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης χωρίς προϋπηρεσία η συλλογική σύμβαση εργασίας ή διαιτητική απόφαση για τους όρους αμοιβής και εργασίας του προσωπικού γραφείου των ιδιωτικών επιχειρήσεων της χώρας(Ν2026/92, ΦΕΚ 43Α). Με υπερωρίες – εφόσον χρειάζονται – μέχρι 45 ώρες το μήνα (που μπορεί να περιλαμβάνουν απογευματινή και βραδινή εργασία και εργασία το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Απόφ.υπ’αριθ. 2/7059/0022 των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 37/4-2-2010).»
  • Ø Όλα τα παραπάνω προέρχονται από προκήρυξη του κόμματος των “Οικολόγων Πράσινων” οι οποίοι παρά του ότι δεν διαθέτουν βουλευτή την Ελληνική Βουλή παρά μόνο έναν Ευρωβουλευτή, θέλουν να «αξιοποιήσουν» σχετικό Νόμο του 2001 που τους δίνει το δικαίωμα να απασχολούν για το κόμμα τους και μόνο δημόσιους υπαλλήλους τους οποίους – εννοείται – θα τους πληρώνουμε εμείς.
  • Ø Θα μου πείτε μήπως το ίδιο δεν κάνουν και τα άλλα κόμματα ; Πιθανόν να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Μόνο που αυτά δεν «αυτοπλασσάρονται» σαν κάτι το διαφορετικό και «εναλλακτικό».

1 σχόλιο:

  1. Από το νόμο προβλέπεται μεγάλος αριθμός αποσπάσεων δημοσίων υπαλλήλων στα κόμματα της Βουλής και της ευρωβουλής, τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές. Στους Οικολόγους Πράσινους αντιστοιχούν λιγότεροι από το 2,5% των θέσεων αυτών, ενώ τηρούμε και δύο βασικές διαφορές από τα άλλα κόμματα:
    - Δημοσιοποιούμε τις προκηρύξεις για τις αποσπάσεις, ώστε οι υποψηφιότητες να μην είναι μόνο ενδοοικογενειακή μας υπόθεση.
    - Χρησιμοποιούμε τις αποσπάσεις με φειδώ, θεσπίζοντας συγκεκριμένα προσόντα για συγκεκριμένες θέσεις, ώστε να παράγεται ουσιαστικό έργο.
    Οι αποσπάσεις έχουν θεσπιστεί με τη φιλοσοφία ότι η παραγωγή πολιτικών προτάσεων από τα κόμματα υπηρετεί το ευρύτερο κοινωνικό, και για το λόγο αυτό υποστηρίζεται (και) από μικρό μέρος της δημόσιας διοίκησης.

    Δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν η φιλοσοφία αυτή δικαιώνεται από την πρακτική των άλλων κομμάτων, δικός μας στόχος είναι όμως να ανταποκρινόμαστε τουλάχιστον εμείς και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία πολύ περισσότερα από ό,τι μας δίνει το κράτος.

    με εκτίμηση

    Γιάννης Παρασκευόπουλος
    εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

    ΑπάντησηΔιαγραφή