Αναζήτηση

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ» ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

  • Ø Με πολύ προσοχή διάβασα το βαρύγδουπο πόνημα των “Οικολόγων Πράσινων” των Χανίων αναφορικά με το θέμα της προμήθειας μοτοποδηλάτων (βεσποειδών) προκειμένου να κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία οι δημοτικοί αστυνόμοι. Και γράφω με πολύ προσοχή, γιατί δεν πίστευαν τα μάτια μου αυτά που διάβαζα.
  • Ø Και δεν αναφέρομαι στο θέμα του κόστους των μοτοποδηλάτων, γιατί αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο την απάντηση μπορεί να την δώσει μόνο η δημοτική αρχή, αλλά στην στηλίτευση του δήμου Χανίων εκ μέρους των οικολογούντων , γιατί πήρε μοτοποδήλατα για την δημοτική αστυνομία και δεν πήρε….ηλεκτρικά ποδήλατα !!!!
  • Ø Και αναρωτιέμαι . Οι άνθρωποι - αν και προσπαθούν να δραστηριοποιηθούν στο πλαίσιο των επερχόμενων εκλογών – δεν έχουν αντιληφθεί πως δημιουργείται ο νέος Δήμος Χανίων αποτελούμενος από τους δήμους Ακρωτηρίου, Σούδας, Κεραμειών, Ελ.Βενιζέλου, Θερίσου και Νέας Κυδωνίας ;
  • Ø Δεν έχουν πάρει καν χαμπάρι πως η δημοτική αστυνομία Χανίων, από την 1η Ιανουαρίου 2011, δεν θα ασχολείται μόνο με την πλατεία της Δημοτικής αγοράς και τους δρόμους στο κέντρο της πόλης, αλλά και με τους άλλους – σημερινούς – περιαστικούς δήμους ;
  • Ø Δηλαδή προτείνουν οι δημοτικοί αστυνόμοι να κινούνται στο Ακρωτήρι, στα Τσικαλαριά , στις Μουρνιές ή στον Γαλατά, (για τα Κεραμειά θα ήταν γελοίο να αναφερθώ) με…ποδήλατα (έστω ηλεκτρικά) ; Και πως φαντάζονται οι φίλοι των “Οικολόγων Πράσινων” την καταδίωξη κάποιου από έναν δημοτικό αστυνόμο. Με ….ποδήλατο ;
  • Ø Προτείνουν μάλιστα να αγοράσει ο δήμος και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κινούνται με ηλιακή ενέργεια. Και επειδή κάνουν λόγο και για οικονομικές λύσεις, μήπως μπορούν να αναφέρουν πόσο κοστίζουν αυτά τα αυτοκίνητα , τόσο από άποψη αγοράς όσο και από συντήρησης και εάν υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης άδειας κυκλοφορίας ;
  • Ø Γιατί το να αερολογείς , πράγματι αποτελεί την πλέον «οικολογική» λύση αφού δεν υπάρχει καμία συνέπεια και καμία επίπτωση. Όμως το να προτείνεις κάτι το ουσιαστικό και ρεαλιστικό, προϋποθέτει και υπευθυνότητα, επίγνωση και…γνώση.
  • Ø Για παράδειγμα , στηλιτεύουν τον δήμο γιατί δεν προωθεί την τοποθέτηση φωτοβολταικών στις στέγες των σχολείων. Δυστυχώς και εδώ αποδεικνύονται επιεικώς άσχετοι, καθώς ο δήμος (και όλοι οι δήμοι) μέχρι τέλος του χρόνου και σε ότι αφορά στα σχολικά κτίρια είναι αρμόδιοι αποκλειστικά και μόνο για την συντήρηση και τις επισκευές. Για οτιδήποτε άλλο αρμόδιοι είναι πρωτίστως ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων και δευτερευόντως η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
  • Ø Δοθείσης της ευκαιρίας και επειδή στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για την αναγκαιότητα παροχής του «καλού παραδείγματος» να υποθέσω ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης και όλα τα στελέχη των “Οικολόγων Πράσινων” στα Χανιά, κινούνται στην πόλη των Χανίων μόνο με ηλεκτρικά ή απλά ποδήλατα, πως διαθέτουν και ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πως τουλάχιστον εκείνοι που διαθέτουν ιδιόκτητα σπίτια ηλεκτροδοτούνται από φωτοβολταικά !!!
  • Ø Διαφορετικά δεν μπορείς να ζητάς από άλλους το «καλό παράδειγμα» και εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα εφαρμόζοντας στην πράξη την γνωστή λαϊκή ρήση «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου