Αναζήτηση

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΣΕ….ΔΙΑΚΟΠΕΣ


  • Ø «Πρώτα κατάθλιψη και μετά έκρηξη», είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού Spiegel. Το δημοσίευμα περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και τις προοπτικές: «Οι προσπάθειες της κυβέρνησης μπορεί να απέδωσαν καρπούς και να έφεραν τους επιθυμητούς αριθμούς, όσον αφορά για παράδειγμα τη μείωση του ελλείμματος, ωστόσο το πρόγραμμα περικοπών επηρεάζει το σύνολο της οικονομικής ζωής του τόπου: Η αγοραστική δύναμη μειώνεται, η κατανάλωση υποχωρεί, ο αριθμός των πτωχεύσεων και της ανεργίας αυξάνεται. Στην ελληνική κοινωνία δημιουργείται ένα κλίμα φόβου, μηδαμινών προοπτικών και οργής…..
  • Ø Το πρόγραμμα περικοπών έχει φέρει τα πάνω - κάτω στην οικονομική ζωή της Ελλάδας. Μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν, οι φόροι αυξήθηκαν, οι άνθρωποι έχουν έτσι λιγότερα στη διάθεσή τους και σε μια χώρα όπου το 70 % της οικονομικής δραστηριότητας εξαρτάται από την ιδιωτική κατανάλωση, αυτό είναι καταστροφή…..Οι διαστάσεις της 'πτώσης' αυτής γίνονται εμφανείς όταν επισκέπτεται κανείς τους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, παντού γράφει ‘ενοικιάζεται’. Και στην επαρχία τα πράγματα δεν είναι καλύτερα…..
  • Ø Η χώρα βρίσκεται σε ύφεση. Η κατάσταση φαίνεται παντού να χειροτερεύει, ένας φαύλος κύκλος, και μάλιστα χωρίς διέξοδο. Το χειρότερο είναι ότι σχεδόν κανείς δεν φαίνεται να έχει ελπίδες ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν μια μέρα». Το άρθρο αναφέρεται στις δυσοίωνες προβλέψεις για την ανεργία, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα επίπεδα του 1960, όπως υποστηρίζουν τα συνδικάτα, όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και καταλήγει με τη δήλωση ενός εργάτη από το Πέραμα που λέει: «Οι πολιτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν πως αν πάρουν από τις οικογένειές μας το ψωμί που τρώμε, θα τους αποτελειώσουμε. Και μην μας πείτε μετά αναρχικούς. Είμαστε οικογενειάρχες σε απόγνωση. Είμαστε ένα καζάνι που βράζει. Και κάποτε το καζάνι θα εκραγεί.»
  • Ø Πάντως ο μόνος που δεν ανησυχεί είναι ο «πρωθυπουργός» μας. Μετά από έναν μήνα διακοπές στην Πάρο και δυό-τρείς μέρες που πέρασε μαζί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στον Πόρο, ήρθε στις Γούβες Ηρακλείου για να συνεχίσει τις διακοπές του προκαλώντας με την συμπεριφορά του όλους τους Έλληνες.
  • Ø Είναι δυνατόν την ίδια ώρα που ο μέσος Έλληνας δεν τολμά να πάει διακοπές πάνω από μια εβδομάδα , ο Γιώργος Παπανδρέου αφού μας ζήτησε να θυσιαστούμε για το «καλό» της πατρίδας να βρίσκεται όλον τον Αύγουστο σε διακοπές ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου