Αναζήτηση

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Ø Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, είναι ειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει γη και ύδωρ, δηλαδή τις βουνοκορφές της Κρήτης για να τις γεμίσουν με ανεμογεννήτριες οι μεγαλοεπιχειρηματίες που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ στις περσινές εκλογές.
  • Ø Φαίνεται πως οι συμφωνίες είχαν κλειστεί αρκετά πριν τις εκλογές και έτσι εξηγείται εκείνο το κουφό που είχε πετάξει στην προεκλογική του ομιλία από το Ηράκλειο ο Γιώργος ο Παπανδρέου. Δηλαδή ότι η Κρήτη θα παράγει τόσο πολύ ηλεκτρικό ρεύμα από Ανανεώσιμες Πηγές Εσόδων, (Ενέργειας εννοούσα), που θα το εξάγει κιόλας.
  • Ø Έτσι μπορεί τώρα να βγαίνουν διάφορα στελέχη και της ΔΕΗ και να μιλούν για την καλωδιακή σύνδεση της Κρήτης με την Ελλάδα, όμως μια από τις εταιρείες που ανήκει σε μεγάλο όμιλο φαίνεται πως κάτι παραπάνω ήξερε όταν τον Δεκέμβρη του 2009 κατέθετε στην ΡΑΕ δεκάδες αιτήσεις για αιολικά πάρκα σε ολόκληρη την Κρήτη γνωστοποιώντας πως το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα θα το πωλούσε διοχετεύοντάς το στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω υποβρύχιου καλωδίου.
  • Ø Όπως επίσης κάτι ήξερε και η υπουργός «περιβάλλοντος και ενέργειας» η κα Μπιρμπίλη, όταν πέρασε εν κρυπτώ στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ μια περίεργη διάταξη που όριζε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα που θα εντάσσεται στο σύστημα της χώρας μέσω υποβρυχίων καλωδίων θα κοστολογείται στην διπλή τιμή από ότι το υπόλοιπο.
  • Ø Όλα ήταν και είναι προαποφασισμένα και το θέμα είναι πως θα πλασαριστούν κατάλληλα για να χωνευτούν από τους ιθαγενείς. Εδώ εντάσσονται τα σενάρια για δήθεν επίλυση του ενεργειακού προβλήματος μέσω του καλωδίου, αν και φαίνεται πως καθοριστικός παράγοντας θα είναι το ζεστό χρήμα που θα πέσει από τις εταιρείες σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων προλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου