Αναζήτηση

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ

  • Ø Διαβάζοντας τις απόψεις διαφόρων αναφορικά με το θέμα της φετινής αναβολής του «Αγροτικού Αυγούστου», θεώρησα πως και εγώ, έχοντας ασχοληθεί από την αρχή του θεσμού, δημοσιογραφικά, με τον Αγροτικό Αύγουστο, μπορώ να δημοσιοποιήσω κάποιες σκέψεις. Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσω πως συμφωνώ με τις αποφάσεις για να μην γίνει η έκθεση του «Αγροτικού Αυγούστου» εκεί που γινόταν στο παλιό λιμάνι.
  • Ø Και συμφωνώ γιατί όπως την είδα πέρυσι που την επισκέφθηκα δύο και τρείς φορές, δεν επρόκειτο για έκθεση προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων, αλλά για μια εμποροπανήγυρη στην λογική του ποιος θα πουλήσει περισσότερα καλτσούνια , τυριά , ελιές και διάφορα άλλα είδη οικιακά και όχι μόνο αντικείμενα.
  • Ø Δεν μηδενίζω κάποιες προσπάθειες δήμων ή φορέων που πράγματι προσπάθησαν να προβάλλουν τον τόπο και τα προϊόντα του. Και ξεκαθαρίζω πως και η γενικότερη φιλοσοφία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ήταν προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως νομίζω (και μπορεί να κάνω και λάθος) ότι η γενική εντύπωση που αποκόμισαν οι επισκέπτες (τουλάχιστον έτσι είπαν οι δικοί μου καλιτσουνάδες) ήταν αυτή της εμποροπανήγυρης.
  • Ø Από την στιγμή λοιπόν που πέρυσι σε σύσκεψη για το θέμα του Αγροτικού Αυγούστου , η αρχαιολογία, το λιμεναρχείο και εν τέλει το δημοτικό λιμενικό ταμείο, αποδέχθηκαν να γίνει η έκθεση στο ενετικό λιμάνι μετά από μεγάλη φασαρία και με τον όρο να γίνει για τελευταία φορά και από το 2010) να μεταφερθεί στην Δυτική τάφρο, ερωτώ.
  • Ø Γιατί από τον Σεπτέμβριο του 2009 μέχρι και τον προηγούμενο μήνα δεν έγινε απολύτως τίποτε για να ετοιμαστεί η αναγκαία υποδομή σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς που είχαν προσφερθεί να συνδράμουν;
  • Ø Μήπως εάν είχαν γίνει αυτά που έπρεπε να γίνουν, φέτος θα πραγματοποιείτο κανονικά ο Αγροτικός Αύγουστος και χωρίς κανένα πρόβλημα ; Στην διάρκεια των μηνών του Χειμώνα έγινε κάποια συζήτηση, κάποια σύσκεψη, υπήρξε εν τέλει κάποιο ενδιαφέρον από τους αρμοδίους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για το τι μέλλει γενέσθαι;
  • Ø Και σε ότι αφορά στο θέμα της επισκεψιμότητας , θεωρώ, πως εάν ήταν όλα έτοιμα θα μπορούσε να υπάρξει και η κατάλληλη προβολή. ‘Άσε που το να επικαλείται κάποιος το ότι η προβλήτα στο ενετικό λιμάνι είναι «πέρασμα» ενώ η Δυτική τάφρος όχι, μάλλον συνηγορεί προς τον χαρακτηρισμό της «εμποροπανήγυρης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου