Αναζήτηση

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΗΣ…. ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ

  • Ø Στην αγωνία της να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της Κρήτης και ως η μεγάλη ευεργέτισσα του νησιού, εν όψει της επιλογής του Πασοκικού χρίσματος για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, η Βαγγελιώ η Σχοιναράκη, όχι μόνο μας ενημερώνει με δελτία Τύπου ακόμη και για το πότε πηγαίνει εκεί που και όπως λέει ο λαός «ακόμη και ο βασιλιάς πάει μόνος του», αλλά προσπαθεί να εμφανίσει την Κίνα ως το «Ελντοράντο» για τα Κρητικά αγροτικά προϊόντα.
  • Ø Και βέβαια, δεν έχω αντίρρηση πως οι προσπάθειες που καταβάλλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου προς την πλευρά της Κίνας είναι αξιέπαινες και αξιόλογες. Όμως από το να διοργανώνεις επιχειρηματικές αποστολές μέχρι το να δηλώνεις ότι η Κίνα σε πέντε χρόνια θα αγοράζει όλο το ελαιόλαδο της Κρήτης, συγνώμη, αλλά εδώ το δούλεμα πέφτει σύννεφο.
  • Ø Ειδικά όταν οι αναφορές αυτές γίνονται με την αφορμή της επίσκεψης στο Ηράκλειο του αντιπροέδρου της Κίνας αξιωματούχοι της οποίας υπέγραψαν συμφωνία, στην Αθήνα, για την αγορά 250 τόνων ελαιολάδου !!!. Τώρα το πώς σε πέντε χρόνια αυτοί οι 250 τόνοι θα φτάσουν στους 100.000 τόνους, αυτό το «τρώει» η αγωνία της Βαγγελιώς της Σχοιναράκη για το πώς θα εμφανιστεί στις Πασοκικές δημοσκοπίσεις ως η λαοφιλέστερη του Σταύρου του Αρναουτάκη.
  • Ø Και μπορεί το «λάδωμα» να μην επηρέασε ουδόλως τις Νομαρχιακές Επιτροπές Κρήτης του ΠΑΣΟΚ που «έθαψαν» την κα Σχοιναράκη πίσω από τους Αρναουτάκη – Ματζαπετάκη, όμως , προσωπικά, με ενόχλησε το δούλεμα και η εκμετάλλευση της αγωνίας των αγροτών και ελαιοπαραγωγών της Κρήτης.
  • Ø Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Νομίζετε πως οι Κινέζοι απλώς κάνουν τους «Κινέζους» ; Μπορεί οι ίδιοι να σπρώχνουν στις αγορές της Ευρώπης ότι πιο φτηνιάρικο και ακατάλληλο υπάρχει, αλλά για να εισάγουν τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα έθεσαν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως αναγκαίο όρο πολύ αυστηρές προϋποθέσεις σε ότι αφορά την πιστοποίηση και τις υγειονομικές, φυτοϋγειονομικές προδιαγραφές των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων που θα εισάγουν.
  • Ø Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αιφνιδιάστηκε από αυτή τη θέση και πρότεινε να εφαρμοστούν για τα ελληνικά προϊόντα τα πρότυπα ποιότητας που ισχύουν για τα ιταλικά, τα γαλλικά και τα ισπανικά προϊόντα, κάτι που δεν δέχτηκαν οι Κινέζοι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες για εξαγωγές ελληνικών τροφίμων στην Κίνα.
  • Ø Σε μιαν προσπάθεια να μην χαθεί η Κινεζική αγορά, η ελληνική πλευρά πρότεινε και η κινέζικη αποδέχτηκε, να συσταθεί Ομάδας Εργασίας εμπειρογνωμόνων για θέματα πιστοποίησης και ελέγχου, ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγές των ελληνικών αγροτικών προϊόντων προς την Κίνα.
  • Αφήστε που οι Κινέζοι αξιωματούχοι που ήρθαν στην Αθήνα και μετά πήγαν στο Ηράκλειο, ενδιαφέρθηκαν έντονα για να επενδύσουν στήνοντας ιχθυοτροφεία στις Ελληνικές θάλασσες προκειμένου τα εξάγουν τα ψάρια στην…Κίνα. Ας αφήσει λοιπόν τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα η Βαγγελιώ η Σχοιναράκη, που έτσι κι αλλιώς δεν την ωφελούν, γιατί η πιο πιθανή συνέπεια της εκστρατείας της στην…Κίνα, ίσως θα είναι να έρθουν οι Κινέζοι και να «επενδύσουν» στο Ηράκλειο αποκομίζοντας , φυσικά, οι ίδιοι τα οφέλη και επαληθεύοντας την παροιμία για εκείνους που «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου