Αναζήτηση

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ Ο Ν.ΧΑΝΙΩΝ

  • Ø Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης για την Κρήτη μπορεί να θυσιάστηκαν στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την απαράδεκτη κατάσταση που βλέπουμε να επικρατεί σχεδόν σε ολόκληρο το Νομό Χανίων.
  • Ø Τα πάντα, από τις άκρες των δρόμων, μέχρι τα χωράφια, μικρά ή μεγάλα, είναι χορταριασμένα και μοιάζουν με μπαρουταποθήκη. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο Σύλλογος Εθελοντών ξεκίνησαν μια εκστρατεία τονίζοντας μεταξύ άλλων και τις ευθύνες των ίδιων των πολιτών.
  • Ø Διαβάστε με προσοχή αυτά που γράφει η αφίσα της εκστρατείας και αναρωτηθείτε. Έχετε κάνει κάτι από αυτά; Ο δήμος έχει καθαρίσει τους κοινόχρηστους χώρους ; Και εάν εσείς ξεχορταριάσατε και απλώσατε λάστιχα , ο γείτονάς σας το έκανε;
  • Ø Υπενθυμίζω πως ο κάθε ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να καθαρίζει από ξερά χόρτα την οποιαδήποτε ιδιοκτησία του και εάν δεν το κάνει, τότε ο δήμος είναι υποχρεωμένος να το κάνει ο ίδιος και να στείλει τον λογαριασμό στον ιδιοκτήτη.
  • Ø Τα επισημαίνω αυτά γιατί πολύ φοβούμαι πως όταν στο ΠΑΣΟΚ έλεγαν «πάνω από όλα ο πολίτης» εννοούσαν πως ο πολίτης θα πρέπει να κάνει από μόνος του αυτά που είναι υποχρεωμένη μια σωστή κυβέρνηση να κάνει. Και επειδή είναι καλό να φωνάζουμε για τα κακώς κείμενα, ταυτόχρονα είναι κακό , απλά και μόνο να φωνάζουμε και να μην κάνουμε τίποτε για να προλάβουμε…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου