Αναζήτηση

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

  • Ø Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα είχα σχολιάσει τα λεγόμενα και ως «ειδησεογραφικά» blogs στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας πως είναι αναξιόπιστα κυρίως γιατί σε αυτά όποιος θέλει, ανώνυμα, μπορεί να γράψει ότι θέλει, οτιδήποτε ακούσει, από απλή φήμη έως κουτσομπολιό και να το μεταφέρει ως «είδηση».
  • Ø Όμως στους τελευταίους μήνες τα συγκεκριμένα blogs έχουν γνωρίσει μια άνθηση και με λίγη ίσως υπερβολή έχουν μετατραπεί σε βασική ειδησεογραφική πηγή για πολλούς πολίτες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για την ενημέρωσή τους.
  • Ø Και – κατά την ταπεινή μου άποψη – η άνθηση αυτή των ανώνυμων «ειδησεογραφικών» blogs οφείλεται στην κραυγαλέα πλέον αναξιοπιστία των εθνικής εμβέλειας Αθηναϊκών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης , τα περισσότερα από τα οποία – ήταν από τις προηγούμενες εκλογές , αλλά τους τελευταίους μήνες το παράκαναν – έχουν μετατραπεί σε Μέσα Μαζικής Εξυπηρέτησης της κυβέρνησης.
  • Ø Η πραγματικότητα είναι πως ο απλός πολίτης βιώνει πλέον την σκληρή πραγματικότητα της περικοπής των εισοδημάτων του, της αύξησης των φόρων, της αύξησης του κόστους ζωής , της ανεργίας. Και εάν κάποτε καθόταν να ακούει τα διάφορα «τηλεστάρια» που έκαναν δήθεν αναλύσεις από τηλεόρασης ή έγραφαν βαθυστόχαστα άρθρα στις εφημερίδες, τώρα πλέον τους γυρνά την πλάτη. Όσο και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν την κλοπή όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων από το 1975 και μετά, ο κόσμος όχι μόνο δεν πείθεται αλλά εξοργίζεται.
  • Ø Και καθώς τόσο στους Αθηναϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς, όσο και στις Αθηναϊκές εφημερίδες , το απλό, μεστό και άμεσο ρεπορτάζ έχει αντικατασταθεί από αναλύσεις και σχόλια που αποσκοπούν στην πλύση εγκεφάλων, οι πολίτες στρέφονται αφενός στα blogs και κυρίως στα τοπικά, περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου το ρεπορτάζ, η είδηση , η ενημέρωση , δεν έχουν χάσει το νόημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου