Αναζήτηση

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΣΕ «ΝΑΥΑΓΙΟ» ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ;




  • Ø Ένα «περίεργο» δελτίο Τύπου το οποίο εστάλει το βράδυ της Τρίτης στα Μ.Μ.Ε. των Χανίων από την γραμματεία οργανωτικού της «Νέας Δημοκρατίας» και το οποίο υπογράφει ο γραμματέας οργανωτικού του κόμματος κ. Μανώλης Αγγέλακας προκάλεσε και την αφορμή για μια «μικρή» δημοσιογραφική έρευνα από την οποία προέκυψε «λαυράκι».
  • Ø Έτσι στο δελτίο Τύπου (φωτό) αναγράφονται τα εξής : «Με δεδομένο ότι εκ λάθους ο τοπικός τύπος του νομού Χανίων ανέφερε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων για προέδρους και μέλη ΔΗΜ.Τ.Ο. την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 σας γνωρίζουμε ότι παρατείνεται ο χρόνος υποβολής υποψηφιοτήτων για τις ανωτέρω κατηγορίες μέχρι και την Πέμπτη 27 Μαΐου 2010 και ώρα 9.30 π.μ. , ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι όλοι οι ενδιαφερόμενοι.»
  • Ø Όμως εκείνο το «εκ λάθους ο τοπικός Τύπος του νομού Χανίων» κάπου φαίνεται πως δεν είναι και τόσο «δεδομένο», καθώς στην επίσημη ιστοσελίδα της Ν.Δ., υπάρχει ακόμη ολόκληρη η εγκύκλιος για τις εσωκομματικές εκλογές την οποία εξέδωσε η ίδια η γραμματεία οργανωτικού στις 26 Απριλίου (φωτο) και στην οποία αναγράφεται ρητά και κατηγορηματικά πως όλες οι προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων (και προέδρων ΝΟΔΕ και προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο.) λήγουν την Τετάρτη 19 Μαίου.
  • Ø Ειδικότερα στο άρθρο 6.Β «Εκλογή προέδρου και μελών ΔΗΜ.Τ.Ε. και ΔΙΑΜ.Τ.Ε.» και στην παράγραφο 6.Β.5. αναγράφεται ρητά και κατηγορηματικά πως «Οι δηλώσεις υποψηφιότητας που υποβάλλονται στην αρμόδια ΔΗΜ.ΕΦ.Ε. ή ΔΙΑΜ.ΕΦ.Ε. εγγράφως, επί αποδείξει, από τη Δευτέρα 17/5/2010 και ώρα 12:00 μέχρι Τετάρτη 19/5/2010 και ώρα 18:00, πρέπει να αναφέρουν ρητά για ποιο αξίωμα υποβάλλονται και να συνοδεύονται από φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου.» (φωτο).
  • Ø Επιπλέον στο 6.Β.6. επισημαίνεται πως «Η δήλωση υποψηφιότητας για το αξίωμα του Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. που συνυποβάλλεται με φωτοτυπία του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, πρέπει να προσυπογράφεται από είκοσι (20) μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο., διαφορετικά δεν είναι αποδεκτή. Και στο 6.Β.7. ότι «ανάκληση δήλωσης υποψηφιότητας γίνεται εγγράφως μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της, ήτοι Τετάρτη 19/5/2010 και ώρα 18:00.
  • Ø Τέλος σύμφωνα με την εγκύκλιο η προθεσμία υποβολής ενστάσεων κατά της υποψηφιότητας οποιουδήποτε υποψηφίου και για οποιοδήποτε αξίωμα έχει ήδη λήξει από την Πέμπτη 20 Μαίου (φωτο).
  • Ø Επιπλέον από το δελτίο Τύπου με το οποίο δίδεται παράταση μέχρι και την Πέμπτη 27 Μαίου (τρείς ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής) , δεν διευκρινίζονται οι προθεσμίες ενστάσεων , ανάρτησης των υποψηφιοτήτων κλπ , σύμφωνα με την εγκύκλιο.
  • Ø Και επειδή λοιπόν δεν είναι καθόλου δεδομένο το «λάθος» των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, η έρευνα για την οποία λέγαμε, αποκάλυψε πως η παράταση στην προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις τοπικές-δημοτικές Οργανώσεις της ΝΔ στο Νομό Χανίων κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς οι συγκεκριμένες εκλογές οδηγούνται σε «ναυάγιο».
  • Ø Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε, από τις 23 περίπου δημοτικές οργανώσεις, υποψηφιότητες έχουν υποβληθεί μόνο για 4-5 οργανώσεις , ενώ στις υπόλοιπες έχει μπει «λουκέτο». Μάλιστα , επειδή η εν λόγω εγκύκλιος προβλέπει πως σε κάθε τοπική – δημοτική οργάνωση θα υπάρχουν δύο κάλπες , μια για τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ και μια για την τοπική οργάνωση, ενώ οι διαδικασίες θα τελούν υποβολής την επίβλεψη τριμελούς εφορευτικής επιτροπής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προς το παρόν είναι άγνωστο εάν θα υπάρχουν καν οι εφορευτικές επιτροπές και στις 23 δημοτικές οργανώσεις.
  • Ø Από όλα αυτά και άλλα πολλά σχηματίζω την εντύπωση πως το βράδυ της επόμενης Κυριακής (και την Δευτέρα) η προσοχή των ΜΜΕ θα στραφεί στην Κρήτη και ειδικά στα Χανιά με την καταμέτρηση πόσων από τα 18.000 μέλη της ΝΔ που καταγράφηκαν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, θα συμμετάσχουν στις εκλογές της Κυριακής.

1 σχόλιο:

  1. αγαπητέ Ναπολέων τα λάθη είναι ανθρώπινα αλλά ποτέ μοναδικά!! Πολλοί έχουν εκλεγεί με λάθος τρόπο ακόμα και στην γειτονιά μας. Το σπουδαιότερο πράγμα στον άνθρωπο-φίλο-συναγωνιστή-οπαδό είναι η αξιοπρέπεια...αυτήν δυστυχώς την απολέσαμε προχθές!!! Κρίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή