Αναζήτηση

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

(ΑΡΧΗΓΙΚΑ) ΚΟΜΜΑΤΑ. ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ;

  • Ø Μήπως μπορούν οι πρόεδροι των δύο μεγάλων κομμάτων, ο Γιώργος ο Παπανδρέου και ο Αντώνης ο Σαμαράς να με βοηθήσουν να δώσω μια απάντηση στο ερώτημα που μου έκανε ένας δεκάχρονος μετά την διαγραφή των τεσσάρων βουλευτών τους ;
  • Ø «Γιατί τους διέγραψαν ;» ‘Ήταν η «αφελής» ερώτηση του δεκάχρονου.
  • Ø «Γιατί ψήφισαν διαφορετικά από αυτό που είχε αποφασίσει ο επικεφαλής του κόμματός τους» ήταν η εύλογη απάντησή μου.
  • Ø «Μα στο σχολείο μας είπαν ότι η Βουλή είναι ο ναός της δημοκρατίας και πως δημοκρατία σημαίνει να εκφράζεται ο καθένας ελεύθερα. Τελικά τι είναι η Βουλή; » ήταν η παρατήρηση του μικρού επιβεβαιώνοντας το γνωστό «από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια».
  • Ø «Τελικά τι είναι η Βουλή» κύριοι Παπανδρέου και Σαμαρά; Είναι ο ναός της δημοκρατίας ή ο ναός της κομματοκρατίας; Ποια είναι τα παραδείγματα που εσείς , οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων , δίνετε στους νέους πολίτες για την εφαρμογή του δημοκρατικού πολιτεύματος ;
  • Ø Σεβασμός της άποψης του κάθε Βουλευτή – εκπροσώπου του λαού που τον εξέλεξαν και τον έστειλαν στην Βουλή ή υποχρεωτική συστράτευση στα όσα επιθυμεί ο κάθε αρχηγός;
  • Ø Την απάντηση νομίζω πως την δίνουν οι ίδιοι οι διαγραφέντες στις σχετικές τους ανακοινώσεις από τις οποίες φιλοξενώ ορισμένα σχετικά αποσπάσματα.
  • Ø Ντόρα Μπακογιάννη : «Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης….Θέση μου ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου, διότι η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για να πάρουμε το «πακέτο σωτηρίας» και να καταψηφίσει κάποια άδικα, και αναποτελεσματικά άρθρα. Άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των φτωχών συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ, τα οποία μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος. Με προσωπική του απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος, την οποία δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, ζητά την καταψήφιση του νομοσχεδίου….Πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία…..Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω….Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξω το χρέος μου. Ψήφισα επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου « μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ» και θα καταψηφίσω άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ….»
  • Ø Βασίλης Οικονόμου : «Έχοντας πλήρη τη συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί ως εκπρόσωπος των πολιτών της Αττικής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατανοώντας την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, έχοντας γνώση του δύσκολου αγώνα που δίνει καθημερινά ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εκφράζω με την ψήφο μου την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι τα επερχόμενα μέτρα που επιβλήθηκαν από μηχανισμούς που συμμετείχαν ενεργά στην κατακρήμνιση της ελληνικής οικονομίας ή ανέχτηκαν σιωπηρώς τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, ζητούν σήμερα από τον ελληνικό λαό να δεχτεί την μετατροπή της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα….»
  • Ø Σοφία Σακοράφα : «Η βουλευτής Σοφία Σακοράφα, σήμερα 6/05/2010, στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών ψήφισε ΄΄ παρούσα ΄΄, θεωρώντας κοινωνικά άδικο το χαρακτήρα των μέτρων, καθώς από τα μέτρα αυτά πλήττονται μόνον και για άλλη μία φορά αυτοί που ευθύνονται ελάχιστα ή καθόλου. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τη βουλευτή, δεν αντιστρατεύεται τις αρχές και τα ιδανικά του Κινήματος, δεν αντιστρατεύεται το στόχο για τη σωτηρία της πατρίδας και του ελληνικού λαού.»
  • Ø Γιάννης Δημαράς : «Δηλώνω παρών στις γενεές των συγγενών, αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα. Δηλώνω παρών στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή».
  • Ø Τέσσερεις Βουλευτές. Τέσσερεις εκπρόσωποι του λαού που τους εξέλεξε, οι οποίοι διαγράφηκαν από τους Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά οι οποίοι φαίνεται πως δεν εννοούν να καταλάβουν πως η περίοδος της μεταπολίτευσης και των αρχηγικών κομμάτων ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου