Αναζήτηση

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΧΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΩΡΕΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  • Ø Στην αρχή ήταν η πράξη. Και βέβαια δεν αναφέρομαι τόσο στα συλλαλητήρια, όσο στην πρακτική της κυβέρνησης να προχωρά στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει αδιαφορώντας για το τι λέει η κοινωνία ολόκληρη.
  • Ø Εδώ και μέρες όλοι οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων και των κομμάτων (πλην ΠΑΣΟΚ) έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Φώναζαν πως τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση για να μπορέσει να δανειστεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση , σπρώχνουν την κοινωνία σε εκρήξεις.
  • Ø Μετά τα όσα τελείως απαράδεκτα ανακοινώθηκαν την περασμένη Κυριακή, οι προειδοποιητικές φωνές αυξήθηκαν και δυνάμωσαν. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα και – τώρα πια – από όλα τα κόμματα άρχισαν να αναφέρονται στον κίνδυνο διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.
  • Ø Και όμως ο Γιώργος ο Παπανδρέου και η παρέα του συνέχισαν να σφυρίζουν αδιάφορα πιπιλίζοντας την ίδια καραμέλα περί «σωτηρίας» της χώρας κλπ.
  • Ø Και έτσι φτάσαμε στην μεγαλειώδη γενική απεργία της Τετάρτης. Μεγαλειώδη όχι μόνο από την συμμετοχή στην απεργία, αλλά και από την συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια. Συλλαλητήρια με τέτοιον όγκο και παλμό που δεν είχε ξαναδεί η χώρα τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία. Συλλαλητήρια στα οποία συμμετείχαν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
  • Ø Και αντί όλος ο κόσμος να ασχολείται με το μήνυμα του Ελληνικού λαού προς την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήρθε μια περίεργη συγκυρία για να δολοφονηθούν τρείς νέοι άνθρωποι , τρείς απλοί εργαζόμενοι. Και κάνω λόγο για «περίεργη» συγκυρία για τους εξής λόγους :
  • Ø Πρώτον : Είναι ακατανόητο την ίδια περίοδο που υπάρχει έντονη οργή από το σύνολο της κοινωνίας για τα κυβερνητικά μέτρα, την ίδια ημέρα που υπάρχει γενική απεργία (και των τραπεζοϋπαλλήλων) , την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη ένα από τα μεγαλύτερα σε μαζικότητα απεργιακά συλλαλητήρια, να επιλέγουν κάποιοι να ανοίξουν ένα υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας που βρίσκεται ακριβώς στον δρόμο από όπου περνάει η πορεία. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στους εργαζόμενους αλλά στην διοίκηση της τράπεζας που όφειλε να την κρατήσει κλειστή.
  • Ø Δεύτερον : Η ηγεσία της αστυνομίας και ο πολιτικός της προϊστάμενος ο Μιχάλης ο Χρυσοχοίδης , γνώριζαν πως στον δρόμο της πορείας – στην οποία υπήρχε και μπλοκ με αντιεξουσιαστές – ήταν ανοικτή τράπεζα με υπαλλήλους και ίσως και με άλλους ανθρώπους; Και – επειδή σίγουρα το γνώριζαν – τι έκαναν, αφού είναι γνωστό πως σε κάθε πορεία ο πρώτος στόχος των πάσης φύσεως κουκουλοφόρων είναι οι τράπεζες; Γιατί δεν φρόντισαν να βάλουν μπροστά κάποιους αστυνομικούς;
  • Ø Τρίτον : Είναι η πρώτη φορά που οι αποκαλούμενοι και ως «αντιεξουσιαστές» ή οι αγνώστου πολιτικής ταυτότητας «κουκουλοφόροι», επιτίθενται σε τράπεζα με στόχο τον εμπρησμό της ενώ η τράπεζα είναι σε λειτουργία και βρίσκονται μέσα άνθρωποι.
  • Ø Τέταρτον : Είναι πολύ περίεργο – και αυτό φάνηκε και την Τετάρτη – το γιατί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) ή το ΚΚΕ, καταφέρνουν πάντα να περιφρουρούν τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν και να μην ανοίγει ούτε μύτη, ενώ την ίδια ώρα όλες οι άλλες παρατάξεις να αποδεικνύεται πως είναι «μπάστε σκύλοι και αλέστε» και να αποτελούν «ορμητήρια» δράσης των πάσης φύσεως «κουκουλοφόρων».
  • Ø Πέμπτον : Η τραγωδία με την δολοφονία των τριών τραπεζοϋπαλλήλων επισκίασε, όχι μόνο τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, αλλά και τα υπόλοιπα επεισόδια που ήταν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του κέντρου με πυρπολισμούς αυτοκινήτων και κτιρίων αλλά και με μια «γελοία» επιχείρηση εθνικοφρόνων να εισβάλλουν στην Βουλή. Μήπως όλα αυτά ήταν τυχαία ;
  • Ø Έκτον: Ποιος ωφελείται από όλα αυτά που έγιναν στην Αθήνα την Τετάρτη; Ποιος ωφελείται από το ότι πέρασε σε δεύτερη μοίρα το καθολικό όχι του Ελληνικού λαού στα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης;
  • Ø Και μπορεί όλοι πλέον να κάνουν λόγο για ομοψυχία, όμως ποιος λέει ότι η ομοψυχία αυτή πρέπει να συνεπάγεται και συναίνεση στα απαράδεκτα και καταδικαστέα κυβερνητικά μέτρα; Γιατί ο Γιώργος ο Παπανδρέου να μην στραφούν στην κατεύθυνση της ομοψυχίας με το σύνολο του Ελληνικού λαού που λέει όχι στα μέτρα; Μετά τα όσα έγιναν, τα συλλαλητήρια μπορεί να σταματήσουν για λίγο, αλλά η έκρηξη της κοινωνίας θα είναι ανεξέλεγκτη.
  • Ø Την Πέμπτη οι 300 Βουλευτές ,θα πρέπει να πάρουν την πλέον κρίσιμη απόφαση – ίσως από την περίοδο της μεταπολίτευσης. Είτε θα ψηφίσουν ναι στα μέτρα, καταδικάζοντας τους Έλληνες πολίτες και την Ελλάδα σε φτώχεια και διαρκή ύφεση και δείχνοντας πως είναι «Βολευτές» , μέλη ενός κόμματος στο οποίο πειθαρχούν γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την θέληση των πολιτών. Είτε θα ψηφίσουν όχι, στενοχωρώντας το κόμμα τους, αλλά αποδεικνύοντας πως πράγματι είναι οι εκπρόσωποι του λαού στην Βουλή των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου