Αναζήτηση

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : «ΕΛΛΗΝΕΣ……ΠΤΩΧΕΥΣΑΤΕ»

  • Ø Τα μέτρα της κυβέρνησης που προκάλεσαν ΠΑ – νελλήνιο ΣΟΚ , είναι άδικα, αναποτελεσματικά και καταστροφικά.
  • Ø Και είναι άδικα γιατί, την αύξηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ-ΕΦΚ) και μάλιστα για 2η φορά σε λίγους μήνες, την επιβαρύνονται όλοι και πρωτίστως εκείνοι που δεν έχουν αφού οι έχοντες λίγο νοιάζονται για το εάν αυξηθούν τα προϊόντα και επομένως το κόστος ζωής κατά 2-3%.
  • Ø Και είναι άδικα γιατί, ενώ τις αποφάσεις για την οικονομία, το ασφαλιστικό κλπ τις έπαιρναν οι υπουργοί και τα μέλη των πάσης φύσεως διοικητικών συμβουλίων, αντί να κληθούν να πληρώσουν αυτοί που αποφάσιζαν με δήμευση των περιουσιών τους, (διαφωνώ με την φυλακή καθώς δεν θα έχει κανένα όφελος στην οικονομία), «μοιράζουν» το κόστος «ισομερώς» σε όλους τους Έλληνες. Έτσι για τους πολλούς ισχύει το «και κερατάς και δαρμένος»
  • Ø Και είναι αναποτελεσματικά γιατί, όπως λένε όλοι , με τα μέτρα αυτά δεν αντιμετωπίζεται η κακοδαιμονία της Ελληνικής οικονομίας, δεν καταπολεμάται η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή, δεν διορθώνεται τίποτε. Απλά τα παίρνουν από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους για να πληρώσουν τα δάνεια που παίρνουν για να πληρώσουν προηγούμενα δάνεια και μετά από την τριετία θα ζητήσουν νέα δάνεια.
  • Ø Και είναι καταστροφικά γιατί, καταδικάζουν την οικονομία σε μια διαρκή ύφεση. Με βάλτωμα του δημόσιου τομέα και χωρίς να αναπτύσσεται ούτε ο ιδιωτικός τομέας, πως θα υλοποιήσετε βρε κανάγιες όλα αυτά τα φύκια που πουλάτε για μεταξωτές κορδέλες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου