Αναζήτηση

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

AVE CAESAR ΟΙ «ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ» ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ

  • Ø Υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις. Ή μάλλον υποσχέθηκε την πλήρη μεταρρύθμιση της Ελλάδας. Και όντως το έκανε. Μόνο που δεν είχε διευκρινίσει μια «λεπτομέρεια». Πως όταν έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις δεν είχε στο μυαλό του το χτίσιμο ενός καλύτερου κράτους, μιας καλύτερης χώρας, αλλά την πλήρη διάλυση της Ελλάδας που χτίστηκε με πολλούς κόπους και θυσίες μετά την δικτατορία.
  • Ø Ως νέος Καίσαρας , μαζί με τους συγκλητικούς του, αποφάσισε και διέλυσε το κράτος. Ένα κράτος που επτά μήνες μετά την άνοδο στο Πραιτόριο του Καίσαρα ΓΑΠ ακόμη δεν μπορεί να λειτουργήσει.. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι διορισμοί διοικήσεων σε κρατικούς οργανισμούς οι οποίοι ανακοινώνεται πως θα συγχωνευτούν και θα πάψουν να υπάρχουν. Πρόεδροι (ΙΚΑ-ΟΓΑ) παραιτούνται. Αναπτυξιακά προγράμματα μένουν ως σχέδια επί χάρτου. Για το ΕΣΠΑ τρέχουν να σώσουν την κατάσταση οι περιφερειάρχες. Η δημόσια διοίκηση βρίσκεται σε αναβρασμό και ελέω Καλλικράτη και λόγω των οικονομικών μέτρων και λόγω του αλαλούμ και του μπάχαλου που επικρατεί παντού.
  • Ø Αποφάσισε και διέλυσε την οικονομία. Μετά από μήνες που όλοι περίμεναν να δουν τα λεφτά τα οποία σύμφωνα με τον ΓΑΠ υπήρχαν και αυτός ήξερε που ήταν, ξαφνικά όλοι οι συγκλητικοί και τα φερέφωνά τους, άρχιζαν να σκορπούν τον πανικό περί χρεοκοπίας της Ελλάδας. Και αυτό ενώ ακόμη και οι πρωτοετείς των οικονομικών σχολών γνωρίζουν ότι οι φήμες για πτώχευση παραλύουν την πραγματική οικονομία και μεγαλώνουν την ύφεση. Και αυτό προκειμένου να δικαιολογήσει την – για πρώτη φορά μετά την δικτατορία – εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε ξένα κέντρα αποφάσεων.
  • Ø Αποφάσισε και διέλυσε την αυτοδιοίκηση. Εκτός των ακραιφνών Πασόκων (και από αυτούς όχι όλοι) δεν υπάρχει ούτε ένας που να πιστεύει ότι με τον Καλλικράτη θα υπάρξει κάτι καλό. Το αντίθετο μάλιστα. Όλα δείχνουν πως ο λόγος του Καλλικράτη ήταν αφενός οικονομικίστικος (για να δείξει πως εξοικονομεί χρήματα) και αφετέρου μικροκομματικός (για να καταφέρει μετά από πολλά χρόνια να εκλέξει «πράσινους» δημάρχους).
  • Ø Όμως όπως επαληθεύτηκα με τα όσα έγραφα πριν τις εθνικές εκλογές, νομίζω πως έτσι και τώρα θα επαληθευτώ εάν γράψω ότι και σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι μηδέν. Δηλαδή, ούτε χρήματα θα εξοικονομηθούν και το ΠΑΣΟΚ θα πατώσει στις εκλογές της αυτοδιοίκησης και το κατασκεύασμα αυτό θα αποτελέσει την πλήρη διάλυση και της αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου