Αναζήτηση

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ : «ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ». ΠΕΙΤΕ NEIN ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ. ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


  • Ø Η είδηση : « Την ετοιμότητα της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ καθησυχάζοντας σ' ένα βαθμό τις έντονες ανησυχίες για το τι στάση θα ακολουθήσει η Γερμανία. Η καγκελάριος τόνισε, βέβαια, σε όλους τους τόνους ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να δείξει αποφασιστικότητα και να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε βάθος χρόνου για τη δημοσιονομική προσαρμογή της. «Χρειαζόμαστε μια θετική εξέλιξη στην Ελλάδα μαζί με επιπλέον μέτρα εξοικονόμησης δαπανών», είπε η Α.Μέρκελ σε δημοσιογράφους. «Εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί σκληρά μέτρα, όχι μόνο για μία χρονιά αλλά για αρκετά έτη, τότε υπάρχει πολλές πιθανότητες να διασφαλίσουμε την σταθερότητα του ευρώ για όλους μας» πρόσθεσε με νόημα η καγκελάριος της Γερμανίας.»
  • Ø Ε, λοιπόν, νομίζω ότι η κα Μέρκελ έχει απόλυτο δίκιο. Πρέπει να δεχθούμε τα «σκληρά μέτρα». Πρέπει να κάνουμε «θυσίες». Πρέπει να σκύψουμε στην σκληρή και απόλυτη λιτότητα που θέλει να μας επιβάλλει η Γερμανίδα καγκελάριος και οι αγορές της.
  • Ø Όμως νομίζω πως την αρχή πρέπει να την κάνουμε κόβοντας μαχαίρι τις περιττές δαπάνες. Και οι πρώτες δαπάνες που πρέπει να κόψουμε ως απόλυτα περιττές, είναι αυτές που αφορούν σε οποιοδήποτε προϊόν και οποιαδήποτε υπηρεσία προέρχεται από το κράτος εκείνο που με την στάση του απέναντι στην Ελλάδα έχει φέρει σε αγανάκτηση ακόμη και τους άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Δηλαδή την Γερμανία και τα προϊόντα της.
  • Ø Η στήλη, όλους αυτούς τους μήνες που προηγήθηκαν με τις γνωστές – λαϊκίστικες κατά την γνώμη μου – διαμάχες με τα Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης, απέφυγε το οποιοδήποτε σχόλιο. Όμως με το να έχει φτάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο σημείο να κατεβάζει τα βρακιά…μας και να επιμένουν κάποια Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης να κραυγάζουν πως «Οι Έλληνες θέλουν τα λεφτά μας» και να επιμένει η κα Μέρκελ στο να το παίζει σκληρή και να ζητά περισσότερη λιτότητα, νομίζω πως έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
  • Ø Σκληρά μέτρα λιτότητας και μάλιστα για αρκετά χρόνια μας ζητά η κα Μέρκελ; Ε, λοιπόν πρέπει να της τα δώσουμε και μάλιστα πρέπει να της το αποδείξουμε. Με ποιόν τρόπο; Μα δεν υπάρχει πιο απλός και σαφής τρόπος από το να μηδενιστούν – εάν είναι δυνατόν – οι όποιες εισαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών από την Γερμανία και επομένως να μην πηγαίνει ούτε ένα «Ελληνικό» ευρώ στην Γερμανική οικονομία.
  • Ø Και επειδή ζούμε σε «ελεύθερη» οικονομία κλπ, κλπ. ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αποκτήσουν οι Έλληνες καταναλωτές, συνείδηση και να στραφούν στα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα.
  • Ø Θα μου πείτε, όπως ακούω πολλούς να λένε, «μα στην Ελλάδα αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν παράγουμε τίποτε». Και όμως . Θεωρώ πως εν πολλοίς πρόκειται για μια δικαιολογία. Γιατί δεν μπορώ να δεχθώ την γκρίνια κάποιου που λέει ότι οι Έλληνες δεν παράγουν και την ίδια ώρα να αγοράζει π.χ. Γερμανικό τυρί ή – ακόμη χειρότερα – Γερμανικό ή Αυστριακό γάλα.
  • Ø Σίγουρα – με απόλυτη ευθύνη της Γερμανίας, της Ε.Ε. και Ελληνικών κυβερνήσεων – φτάσαμε στο σημείο να έχει σχεδόν εξαφανιστεί η Ελληνική βιομηχανία. Όμως ειδικά στον τομέα των τροφίμων στην Ελλάδα, στην Κρήτη, υπάρχουν δεκάδες μικρές μεταποιητικές μονάδες που παράγουν και αξιοποιούν τα τοπικά προϊόντα.
  • Ø Ας σκεφτούμε επιτέλους, πως η κυβέρνηση μπορεί να μας έφερε στο στόμα του λύκου, αλλά τουλάχιστον να περιορίσουμε την μπουκιά που θα μας κόψει. Να αντισταθούμε, απορρίπτοντας ότι είναι δυνατόν από εκείνα που γράφουν στην ετικέτα τους «made in Germany» ή «made in EE».
  • Ø Ο συνειδητός καταναλωτής, διαφέρει από τον καταναλωτή-πρόβατο, στο ότι «σπαταλά» πέντε λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του, διαβάζοντας τις ετικέτες, προσπερνώντας τα ράφια-βιτρίνες και αναζητώντας εκείνο το προϊόν που ξέρει πως έχει παραχθεί στον τόπο του και πως ένα τμήμα των χρημάτων που θα δώσει θα επιστρέψουν στην τσέπη του.
  • Ø Ας αντισταθούμε λοιπόν στην μιζέρια της γκρίνιας. Ας αντισταθούμε σε όλους εκείνους που λένε πως η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε και πως υπάρχει κρίση , ενώ την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των σουβλατζίδικων και εστιατορίων στην Κρήτη (!!!) χρησιμοποιούν σπορέλαια Γερμανίας, Ρωσίας ή Κίνας και το πολύ – πολύ ελαιόλαδο μιξαρισμένο με λάδια από διάφορες χώρες.
  • Ø Για παράδειγμα, δεν μπορεί να βγαίνει ο όποιος κος Βγενόπουλος και να «παραδίδει» μαθήματα διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας και την ίδια ώρα τα φαγητά στα αεροπλάνα της Olympic Air να είναι με Ιταλικό ελαιόλαδο και ξύδι !!! (Είναι πέρα για πέρα αληθινό. Μάλιστα τα φιαλίδια γράφουν την μάρκα Polenghi). Δοθείσης της ευκαιρίας και επειδή είναι γνωστό ότι η ΑΝΕΚ στα πλοία της προωθεί τα τοπικά προϊόντα και ειδικά το ελαιόλαδο. Από πού προέρχονται τα υλικά στην κουζίνα των πλοίων του ομίλου Mig;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου