Αναζήτηση

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

«ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΜΕ ΟΑΝΑΚ-ΟΑΔΥΚ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.

  • Ø Το έλα να δεις γίνεται στο Ηράκλειο αναφορικά με τους βασικούς φορείς οι οποίοι θα έχουν το πάνω χέρι στο σύνολο των έργων στην Κρήτη, ειδικά στο πλαίσιο της αιρετής Περιφέρειας, η οποία – ως γνωστόν – θα έχει βασικές αρμοδιότητες για τα αναπτυξιακά έργα στο νησί.
  • Ø Διαβάζοντας τα Ηρακλειώτικα Μέσα Ενημέρωσης, την προηγούμενη εβδομάδα διαπίστωσα πως είχε ξεσπάσει ένας περίεργος καυγάς στο ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, το οποίο θεωρώντας ως καθαρά δική «του» υπόθεση την στελέχωση της νέας αναπτυξιακής εταιρείας που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Υποδομών κλπ , της «Υποδομές Κρήτης ΑΕ», μάλλον θεωρεί πως πρέπει να έχει και τον λόγο για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Έτσι οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την «αξιοκρατία» , έτσι και την εφαρμόζουν.
  • Ø «Διέρρευσαν» λοιπόν κάποια ονόματα που φέρονται ως μέλη του ΔΣ της εταιρείας – μεταξύ αυτών και ο «δικός μας» ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ και νυν σύμβουλος του Θανάση του Καρούντζου , ο Νίκος ο Ξυνίδης αλλά και ο πρώην περιφερειάρχης και νυν κάτοικος Ακρωτηρίου Χανίων, ο Σταύρος ο Καμπέλης. Όμως το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» του Ηρακλείου ξεσηκώθηκε γιατί – λέει – πρόκειται για επιλογές του Σταύρου του Αρναουτάκη (με τον οποίο βρίσκεται σε ανηλεή κόντρα η Βαγγελιώ η Σχοιναράκη για την υποψηφιότητα του αιρετού Περιφερειάρχη). Και ενώ όλα αυτά θυμίζουν την παροιμία «δύο γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένο αχερώνα….»
  • Ø Αυτή την εβδομάδα «βγήκε» δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «το Ηράκλειο δίνει τον ΟΑΝΑΚ στα Χανιά για να πάρει την έδρα της «Υποδομές Κρήτης ΑΕ» και το Εφετείο Ανατ.Κρήτης.
  • Ø Πρώτα από όλα, ποιος τους ζήτησε τον ΟΑΝΑΚ ; Ουδείς είναι η απάντηση. Απλώς φαίνεται πως επειδή έχει προαποφασιστεί ότι η έδρα της «Υποδομές Κρήτης ΑΕ» θα είναι στο Ηράκλειο, είναι λογικό και επόμενο ο ΟΑΝΑΚ να μην έχει πλέον αντικείμενο και θα διαλυθεί, με τους νυν εργαζομένους σε αυτόν να μετατάσσονται στην νέα εταιρεία.
  • Ø Έτσι λοιπόν «Ηρακλειώτικα» σκεπτόμενοι, προσπαθούν να πλασάρουν αυτή την απόφαση ως «χάρη» προς την Δυτική Κρήτη ισχυριζόμενοι ότι τα χρηματικά ποσά που αναλογούν στον ΟΑΝΑΚ για μελέτες κλπ. τώρα θα τα καρπωθεί ο ΟΑΔΥΚ. Θα μου πείτε και που κολλάει το Εφετείο; Μα καλά δεν έχετε αντιληφθεί πως για τους Ηρακλειώτες μεγαλύτερη σημασία έχει το να αποκτήσουν Εφετείο από το να μην πτωχεύσει η χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου