Αναζήτηση

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

«ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» = ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ…ΧΡΗΜΑΤΑ

  • Ø Όταν είχα αποκαλέσει τα μέλη της κυβέρνησης ως «αποτυχημένους μαθητευόμενους μάγους», κάποιοι (που δυστυχώς ζουν σε δεκαετίες του παρελθόντος) με χαρακτήρισαν ως υπερβολικό, κακεντρεχή κλπ, όπως τα ίδια έλεγαν και όταν προεκλογικά χαρακτήριζα ως «πράσινα άλογα» τις τότε εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς για όλους μας επαληθεύομαι.
  • Ø Και ας πάρουμε το θέμα της ανάπτυξης που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η οικονομία της χώρας από την ύφεση, να κυκλοφορήσει χρήμα, να μπει στα δημόσια ταμεία κλπ, κλπ. Οι της κυβέρνησης και προεκλογικά και μετεκλογικά «βαφτίζουν» τα πάντα με τον όρο «πράσινη ανάπτυξη».
  • Ø (Ακόμη και το σχεδιαζόμενο από το 2003 πρόγραμμα ανάπτυξης των ορεινών περιοχών της Κρήτης το βάφτισαν ως “Κρήτη-Πράσινη ανάπτυξη”, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Σούδας στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Χανίων).
  • Ø Μόνο που αποδεικνύεται πως όταν οι άνθρωποι αναφέρονται στην «πράσινη ανάπτυξη» κυριολεκτούν. Δηλαδή, όπως αναπτύσσονται τα φυτά με τον ήλιο και το νερό της βροχής, έτσι θα αναπτυχθεί και η οικονομία της χώρας.
  • Ø Δεν μπορεί αλλιώς να εξηγηθεί το πώς θα υπάρξει ανάπτυξη και έξοδος από την ύφεση, όταν κόβονται ή παγώνουν τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων οι οποίοι αναγκάζονται από την κυβέρνηση να περιοριστούν στα άκρως αναγκαία για να μην πεθάνουν.
  • Ø Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία από το φετινό Πάσχα όπου από τα 9.500 ξενοδοχεία μόλις 2.200 άνοιξαν για τις ημέρες του Πάσχα. 80.000 λιγότεροι ταξίδεψαν αυτές τις ημέρες και υπήρχε 20% πτώση στο εμπόριο σε σχέση με το 2009. 30% πτώση στις πωλήσεις αμνοεριφίων και 20% πτώση σε καταστήματα με είδη δώρων. Τα "χτυπήματα" για εμπόρους και ξενοδόχους αυτό το Πάσχα ήταν απανωτά. Αν και τα στοιχεία ακόμα συλλέγονται από τα επιμελητήρια η πρώτη εικόνα δείχνει πως το ταμείο είναι μείον.
  • Ø Και μέσα σε αυτό το κλίμα με τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες να δεινοπαθούν και να βλέπουν τα λουκέτα να αυξάνουν και να πληθαίνουν, έρχονται οι «οικονομικοί φωστήρες» και όχι μόνο αυξάνουν το ΦΠΑ, όχι μόνο “παγώνουν” την επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, αλλά επιβάλλουν και πρόσθετο φόρο-χαράτσι σε όλους όσοι παρέχουν υπηρεσίες και για ποσά άνω των 300 ευρώ.
  • Ø Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω τίποτε παραπάνω, αλλά θα κλείσω για σήμερα με τον τομέα της υγείας και με μια και μόνο φωτο που νομίζω ότι τα λέει όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου