Αναζήτηση

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΧΑΝΙΑ : ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ …ΠΡΙΝ ΒΡΩΜΙΣΟΥΝ… ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ


  • Ø Όταν πριν από έναν ολόκληρο χρόνο, ο δήμαρχος Χανίων, πρόεδρος της ΤΕΔΚ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης, κάθε φορά που επέστρεφε από συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, αναφερόταν στις πιέσεις προς τον Προκόπη τον Παυλόπουλο για να δοθεί παράταση και μετά τις 31/12/2009 στην δυνατότητα των δήμων να κάνουν συμβάσεις με εργολάβους καθαριότητας, για κάποιους…πέρα έβρεχε.
  • Ø Όταν ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης σε κάθε συνέντευξη Τύπου που έδινε αναφερόταν στον κίνδυνο, από την 1η Ιανουαρίου 2010, να βρεθούν οι δήμοι χωρίς καθαριότητα, κάποιοι… τον χαρακτήριζαν βαρετό.
  • Ø Όταν ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης , σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν.Χανίων ενημέρωνε για τις πιέσεις της ΚΕΔΚΕ προς τον Προκόπη τον Παυλόπουλο για το θέμα της καθαριότητας, κάποιοι…έτρωγαν κουλουράκια.
  • Ø Όταν πριν τις εθνικές εκλογές (!!!) , ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης , τα έχωνε χοντρά στον Προκόπη τον Παυλόπουλο καθώς έβλεπε ότι πλησιάζει η 31η Δεκεμβρίου και δεν είχε προχωρήσει η υλοποίηση της υπόσχεσης για παράταση, κάποιοι…ήλπιζαν πως θα έρθει η «πράσινη σκούπα» για να καθαρίσει για πάρτη τους.
  • Ø Όταν μετά τις εκλογές ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης συνέχιζε να βάζει το θέμα της παράτασης των συμβάσεων με ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας, κάποιοι… είτε έλεγαν πως κάνει αντιπολίτευση, είτε ζούσαν στην ευφορία των πανηγυρισμών.
  • Ø Όταν στα μέσα Δεκεμβρίου ο Δήμος Χανίων ψήφιζε τον προϋπολογισμό για το 2010 στον οποίο προέβλεπε πιστώσεις για προσλήψεις διμηνιτών ή για εργάτες με συμβάσεις έργου, κάποιοι…έκαναν ετοιμασίες για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων.
  • Ø Όταν στις αρχές Ιανουαρίου και αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι νέες διατάξεις, ο Δήμος Χανίων προχώρησε, μέσα στις προθεσμίες, τις διαδικασίες για προσλήψεις με συμβάσεις έργου υπαλλήλων για την καθαριότητα και ταυτόχρονα – έως ότου εγκριθούν οι προσλήψεις με συμβάσεις έργου - προχώρησε σε προσλήψεις διμηνιτών καθαριστών, κάποιοι…κάτι άρχισαν να ψυλλιάζονται.
  • Ø ‘Όταν οριστικοποιήθηκαν οι απαγορεύσεις στις προσλήψεις και έγινε πλέον φανερό και στους πολίτες κάποιων δήμων – εκτός του δήμου Χανίων - ότι υπάρχει πρόβλημα με την καθαριότητα, κάποιοι…άρχισαν να ανησυχούν.
  • Ø Και τώρα που άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι τουρίστες σε περιοχές του δήμου Πλατανιά και – όπως φαίνεται – ξεκίνησαν και οι πρώτες διαμαρτυρίες από ξενοδόχους και τουριστικούς επιχειρηματίες, «θυμήθηκε» ο δήμαρχος Πλατανιά, ο Γιώργος ο Τσαγκαράκης, το πρόβλημα της καθαριότητας.
  • Ø Και αντί να βαρέσει το δικό του το κεφάλι για την απραξία τόσων μηνών, επέλεξε τον – θεωρητικά – εύκολο τρόπο να επιρρίψει ευθύνες δεξιά και αριστερά. Και χαρακτηρίζω ως «θεωρητικά εύκολο» τον να λες πως φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσένα, γιατί και οι κάτοικοι και επιχειρηματίες του Πλατανιά γνωρίζουν την παροιμία «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και δυστυχώς (όχι μόνο γι’αυτούς, αλλά για την εικόνα του Νομού Χανίων) ο δήμαρχός τους αντί να «μαγειρεύει» περί άλλων τύρβαζε.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
    Υπάρχουν και χειρότερα, όπως λέει η γνωστή παροιμία.
    Θα μπορούσε, ο κ. Τσαγκαράκης, να στείλει συνεργεία του δήμου του, να τα βάλουν με τον "εύκολο στόχο", διαφορετικά. Να τον ψεκάσουν με Ράουνταπ. Κατά του γνωστού "ψεκάστε -σκουπίστε-τελειώσατε"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή