Αναζήτηση

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Η «ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΕΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ» ΚΑΙ Η ….ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

  • Ø Από τον δήμαρχο Πλατανιά , τον Γιώργο τον Τσαγκαράκη, πήραμε μια απάντηση σε «σφήνα» της στήλης την οποία και δημοσιεύουμε όπως ακριβώς εστάλει και στον ίδιο χώρο, όχι γιατί το ορίζει κανείς, αλλά γιατί έτσι είναι σωστό να γίνεται.
  • Ø « Στην έγκριτη εφημερίδα σας στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 10ης-11ης Απριλίου στη στήλη «σφήνες & σφηνάκια» και με τίτλο «των φρονίμων τα παιδιά πριν βρωμίσουν καθαρίζουν» έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής: Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Χανίων φαίνεται ότι «ανακάλυψε την πυρίτιδα» γιατί έγκαιρα φρόντισε να προσλάβει διμηνίτες υπαλλήλους και αυτή την «ευρηματικότητα» ,μέθοδο άλλωστε που εφαρμόζουν όλοι οι Δήμαρχοι προκειμένου να ξεπεράσουν το ¨βαθύ κράτος» θεωρεί ως θεσμικό πλαίσιο εύρυθμης λειτουργίας των Δήμων. Ο Δήμος Πλατανιά έγκαιρα προσέλαβε διμηνίτες που λήγει η σύμβαση τους στις 14-04-2010 και πήρε ήδη και την έγκριση πρόσληψης των οκταμηνιτών και ένα μικρό κενό που δημιουργήθηκε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου το κάλυψε με εργολάβο καταφεύγοντας στην ευρηματικότητα των Δημάρχων που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Επομένως οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες του Δήμου δεν διαμαρτυρήθηκαν διότι η καθαριότητα ξεκίνησε και μάλιστα με υψηλές προδιαγραφές που ταιριάζουν στο Δήμο μας και έτσι θα συνεχιστεί. Το θέμα όμως που τίθεται είναι εάν πρέπει οι Δήμοι να θέσουμε τα θεμέλια του θεσμικού εκείνου πλαισίου ώστε οι αρμοδιότητες που έχουν να καλύπτουν επαρκώς τις ανταποδοτικές ανάγκες καθημερινότητας του Δημότη σύννομα και με διαφάνεια, ή να προσφεύγομε στην ευρηματικότητα και τους ερασιτεχνισμούς των Δημάρχων. Αυτά συζητήθηκαν πριν ένα χρόνο στην ΤΕΔΚ και οι περισσότεροι Δήμαρχοι και εγώ προσωπικά προτείναμε να κλείσουμε τους Δήμους ώστε να λυθεί το πρόβλημα οριστικά. Το ίδιο ζητάμε και τώρα αφού συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση και με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών . Όλα τα υπόλοιπα που μου αποδίδει ο συντάκτης τα εντάσσω στη «Ναπολεόντεια τακτική στήριξης του Δημάρχου Χανίων» του συντάκτη σας.»
  • Ø Δύο μόνο παρατηρήσεις : Έξυπνο το περί «Ναπολεόντειας τακτικής», φίλε Γιώργο. Μόνο που το ουσιαστικό νόημα της «σφήνας» δεν αφορούσε στην «στήριξη» κάποιου (γιατί για να χρειάζεται κάποιος στήριξη πρέπει να κινδυνεύει να…πέσει), αλλά ούτε στο να αποδώσει «μομφή» σε οποιονδήποτε. Το ζητούμενο ήταν, το γιατί έπρεπε , ένα τόσο μεγάλο θέμα, να συζητιέται για τουλάχιστον έναν ολόκληρο χρόνο, για να φτάσουμε σήμερα, στο και πέντε, και να ξεκινήσουν οι έντονες διαμαρτυρίες των δημάρχων, με παραστάσεις στην περιφερειακή διεύθυνση κλπ.
  • Ø Σε ότι αφορά στο κλείσιμο των δήμων, εάν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον δύο φορές έχει συζητηθεί στην ΤΕΔΚ και έχει ειπωθεί πως ο μόνος τρόπος για να κλείσει ένας δήμος είναι να υπάρξει σχετική απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου. Ερωτώ λοιπόν. Μπήκε ή θα μπει το θέμα στο όποιο δημοτικό συμβούλιο; Ελήφθη ή θα ληφθεί κάποια απόφαση;
  • Ø Όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά πολύ φοβάμαι πως έρχονται και τα χειρότερα για τους τουριστικούς παραλιακούς δήμους σε ότι αφορά στο θέμα των ναυαγοσωστών που είναι υποχρεωμένοι από τον Νόμο να διαθέτουν και για τους οποίους κάθε χρόνο υπήρχαν προβλήματα και φαντάζομαι ότι θα υπάρξουν πολύ περισσότερα τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου