Αναζήτηση

Τρίτη, 6 Απριλίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ : Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ ΜΕ 25% ΑΙΟΛΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


  • Ø Όσοι λοιπόν αναρωτιόσαστε τι παλαβομάρα είναι αυτή της ενδιαφερόμενης εταιρείας «Κ.Σαρράς & ΣΙΑ» , (η οποία σύμφωνα με το Capital.gr, ανήκει στον όμιλο Κοπελούζου) να φυτέψει 500 ανεμογεννήτριες στην Κρήτη για να εξάγει 1000 MW μέσω καλωδίου στην ηπειρωτική Ελλάδα, διαβάστε και αυτό που αλίευσα πρόσφατα από το kafeneio-gr.blogspot.com.
  • Ø «Στο νομοσχέδιο Μπιρμπίλη για τις ΑΠΕ εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή, περίεργη διάταξη για αιολικά πάρκα, που ήταν παντελώς εκτός δημόσιας διαβούλευσης και παντελώς εκτός προτάσεων φορέων και πολιτών. Συγκεκριμένα στο άρθρο 5.2, προστέθηκε την τελευταία στιγμή μια παράγραφος δ) (βλ. ρύθμιση) που πριμοδοτεί 25% την τιμή πώλησης ρεύματος από ιδιωτικά αιολικά πάρκα σε νησιά που διασυνδέονται με την ηπειρωτική Ελλάδα με πρωτοβουλία επενδυτή, αναλόγως της απόστασης!!!»
  • Ø Και επειδή η ρύθμιση αυτή κατατέθηκε τον Μάρτιο το ερώτημα είναι τι γνώριζαν οι επενδυτές του ομίλου Κοπελούζου όταν στις 10 Δεκεμβρίου (!!!) μέσω της «Κ.Σαρράς & ΣΙΑ» κατέθεταν στην ΡΑΕ τις αιτήσεις για τα 39 αιολικά εργοστάσια από το οροπέδιο Λασιθίου μέχρι τον Ψηλορείτη και τις βουνοκορφές του Ινναχωρίου ;
  • Ø Και για φινάλε – προς το παρόν – φιλοξενώ σχετικό με το σχέδιο για τα αιολικά στην Κρήτη, δημοσίευμα στο Capital.gr από τις 18 Ιανουαρίου, δηλαδή δύο μήνες πριν η Μπιρμπίλη πριμοδοτήσει με 25% το σχέδιο για την Κρήτη..
  • Ø «Σύµφωνα µε πληροφορίες του «Κ», η επένδυση, που εκτιµάται πως θα ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ, δεν σταµατά στην κατασκευή των αιολικών πάρκων αλλά προβλέπει επιπλέον την κατασκευή διασύνδεσης από την Κρήτη προς την Πελοπόννησο, προκειµένου η παραγόµενη ενέργεια να διαχέεται και να πωλείται στο ηπειρωτικό σύστηµα. Η πόντιση καλωδίου που θα συνδέει ηλεκτρικά την Κρήτη µε την υπόλοιπη Ελλάδα είναι ένα µεγάλο έργο, για το οποίο µάλιστα τη δεκαετία του ’80 είχαν γίνει και οι σχετικές µελέτες. Τότε η σύνδεση δεν προχώρησε λόγω τεχνικών προβληµάτων και κυρίως γιατί δεν υπήρχαν τεχνολογίες για να αντιµετωπιστεί το πρόβληµα του µεγάλου θαλάσσιου βάθους στη θαλάσσια περιοχή µεταξύ Μονεµβασιάς και Χανίων. Πρόσφατη µελέτη του Πολυτεχνείου, το 2007, είχε υποστηρίξει ότι η διασύνδεση είναι τεχνικά εφικτή και πρότεινε την πόντιση δύο ανεξάρτητων υποβρύχιων καλωδίων από 350 έως 550 MW.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου